Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Adj király katonát!

2014-03-22 09:53:12

Ma délután 16 órakor Adj király katonát! Gödöllőiek az első világháborúban címmel időszaki, november 2-ig felkereshető kiállítás nyílik a Gödöllői Városi Múzeumban. A tárlat szerdától vasárnapig 10 és 16 óra között tekinthető meg.

Az egy évszázaddal ezelőtti történelmi eseményt gazdag műtárgyanyaggal bemutató kiállítás átfogó képet igyekszik adni a háborús állapot különböző dimenzióiról, a front és a hátország kapcsolatáról. A kiállítás mellé múzeumi órákat is ajánlanak a helyi közgyűjtemény munkatársai. A foglalkozások célja, hogy az általános- és középiskolás korosztály szélesebb rétege, a tanórák anyagához kapcsolódóan, saját élményalapú ismereteket szerezzen az első világháborúról.

Az órák, foglalkozások középpontjában a családok élete áll, hogyan változott meg ez a háborús viszonyok közepette. A foglalkozások abban nyújtanak többet az iskolai tanóráknál, hogy a diákok kézbe vehetnek, olvashatnak korabeli helyi dokumentumokat (illetve azok másolatait), felismerhetik, hogy a helyi, kis közösségek életét hogyan határozta meg a világban folyó háború. A forrásokból (újságcikkekből) kiinduló dramatikus játékok során átélhetik azokat az érzéseket, amiket a korabeli emberek is átéltek annak idején.
A foglalkozásokkal kapcsolatosan érdeklődni lehet Ivókné Szajkó Ottília múzeumpedagógusnál, a (06-20) 269-2007-es telefonszámon, vagy a gmuzeum.g@gmail.com email-címen. Forrás: museum.hu/godollo/varosi‎


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online