Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem érdemes kamusztorikkal dolgoztatni a gödöllői rendőröket

2014-03-21 13:08:24

Amint azt az alábbi történetek is alátámasztják, az utóbbi időben elharapódzott az olyan esetek száma, amikor egyesek – más problémájuk kendőzése érdekében – valótlan sztorikkal próbálják meg munkára bírni a hatóságot, jelen esetben a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársait. Nem érdemes. Részint azért, mert a rendőrök felkészültek, részint pedig azért, mert a kamuzás akár súlyos jogkövetkezményekkel is járhat.

A Gödöllői Rendőrkapitányságon eljárás indult egy gödöllői lakos feljelentése alapján rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A feljelentő elmondása szerint január 19-én, 22 óra körüli időben Pécel, Rét utcában gyalogosan közlekedett a Pesti út irányába, amikor egy négyfős társaságból az egyik férfi megszólította, és cigarettát kért tőle. A 24 éves férfi nem teljesítette a kérést és megpróbált kitérni a társaság elől, azonban ekkor több alkalommal megütötték. A bántalmazás következtében a feljelentő elesett. Az ismeretlen társaság egyik tagja a hasára térdelt, a földre szorította, majd a kabátja belső zsebéből kivette a pénztárcáját, amiben készpénz, bankkártya, valamint okiratok voltak. Az ismeretlen tettesek a Pesti út irányába távoztak.
A gödöllői nyomozók az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a sértett vallomása több ponton ellentmondásokba ütközik, ezért a nyomozók a férfit újra kihallgatták. Ennek során a feljelentő beismerte, hogy pénzügyi nehézségei miatt valótlan bejelentését tett. A Gödöllői Rendőrkapitányság hatóság félrevezetése vétség elkövetésének gyanúja miatt az iratokat megküldte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség részére.

Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatott eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, miután a feljelentő azt hozta a zsaruk tudomására, hogy 2013. április 9-én 13 óra és 2013. április 13-án 16 óra közötti időben turai családi házának udvaráról eltulajdonították a személygépkocsiját.
A nyomozás során beszerzett adatok eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a bejelentő gépkocsiját nem tulajdonították el, azért tett valótlan bejelentést a rendőrségen, mert a gépkocsit terhelő súlyadót nem tudta befizetni. A Gödöllői Rendőrkapitányság az ügyben keletkezett iratokat további eljárás megtétele céljából megküldte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség részére.

Egy fiatalkorú lány tett bejelentést a helyi kapitányságon arról, hogy március 4-én, Gödöllő belvárosában négy személy bántalmazta és személyes szabadságában korlátozva az Alsóparkba kényszerítette. A végrehajtott nyomozati cselekmények során kiderült, hogy a feljelentő által elmondottak nem fedik a valóságot. A gödöllői lány ismételt kihallgatása során elismerte, hogy több napja nem járt be az iskolába, ezért tett valótlan bejelentést. A 15 éves lánnyal szemben szabálysértési eljárás indult.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online