Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Agyrém! Válasszak?

2014-03-11 14:49:56

Beindult a választási kampány. Gödöllőn is. Megint jöttek, kopogtattak… Csak most nem ajánlószelvényeket, más szóval, kopogtatócédulákat gyűjtenek, hanem a személyes adataimat. Rendben, ez a rend, bárkit ajánlhatok, mint eddig, de most akármennyit is, mint azt korábban még soha! Hát, ez egy kicsit érdekes! Végül is, az araboknál – például – elfogadott a többnejűség. Jó lenne, ha a jelöltek – akiket ajánlottam – programjaiból lehetne mazsolázni, és összeállítani egy olyan klónt, amilyet én akarok delegálni. De ez csak vízió, nem kalandozok el, mert az előző írásomra is kaptam egy „elfogulatlan” véleményt, miszerint: csak lacafacázok, és se füle, se farka. Elnézést, ha csalódást okoztam, ezek szerint az ezt megelőző írásaim rendben voltak…

Szóval, jönnek az aláírásgyűjtők, és amikor azt mondom, persze, aláírom, de mondjon pár szót, örülnek, elindul a kampánybeszéd, és lelkesek. Ez jó. Az, amit utána mesélnek, az viszont elkeserítő. Az aláírás után jönnek a sztorik, ami a mai világunk egy borzasztó valóság-show-ja.
Például, hogy nem merik aláírni az emberek, mert félnek attól, hogy majd „átnézik”, hogy ki, kit jelölt! Atya ég! Itt tartunk? Ez szégyen a vezetésre nézve is, hiszen tartanak az emberek a retorzióktól. De szégyen az emberekre nézve is, hisz akinek nincs vaj a füle mögött, annak nincs félnivalója. Ugye?
Aztán, hogy nem akarok-e aláírást gyűjteni, mert fizetnének érte. Na, ez aztán igen! Már nincs olyan, hogy aktivista? Már ezek az emberek is zsoldosok?  Igen, végül is idáig fajult ez a dolog. Annak idején, még a kezdetek kezdetén, az lehetett képviselő, akinek elég vagyona volt ahhoz, hogy képviselő lehessen.


Ugye, nem kell ezt most megmagyaráznom, miért lesz valaki képviselő Magyarországon, akit csak saját maga, vagy a köztársasági elnök hívhat vissza a négy év alatt! Gyakorlatilag a frakciófegyelemnek kell megfelelnie, és ha úgy szavaz, ahogy a képviselőcsoportban megállapodnak, minden rendben van. Jól meg lehet bújni ott, és soha senki nem kérdezi meg, mit csinált, vagy mit nem csinált!
Szép. Ezek után megkérdőjelezem egyik képviselőjelöltünk óriásplakátját, ahol „hétköznapi” emberek között éppen magyaráz, mosolyogva! Kíváncsi lennék, hogy mennyi, a körzet lakóitól érkező javaslat ért célba, és lett belőle rendelet, vagy törvény, ne adj’ isten, megvalósult, a választópolgárok mindennapjait kedvezően befolyásoló fejlesztés.

Választani fogunk, de megkérdőjelezem a parlamenti rendszer működésének helyességét. Azt érzem, hogy tulajdonképpen nekem mindegy, ki nyer. Mert az én életemben valószínűleg nem lesz változás, a képviselőnek viszont nagyon jót teszek… Számomra ezt jelenti a parlamenti választás. Laca


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online