Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői lurkók is gyűjtik az italos kartondobozokat

2014-02-27 17:46:21

Miként az elmúlt években rendszeresen, a gödöllői iskolák és óvodák idén is részt vesznek az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ) által immár a negyedik tanévben meghirdetett italos karton gyűjtőprogramban. A kezdeményezéshez 2014-ben 15 város és 80 kisebb település több mint 170 intézményéből mintegy 44 ezer óvodás- és iskoláskorú gyermek csatlakozott – olvasható az egyesülés sajtóközleményében.

- Az idei programtól is az előző évekhez hasonló sikereket várunk. Bízunk benne, hogy a programunk hatására az évek során egyre nagyobb mennyiségben gyűjtő és lelkes gyerekek nem csak az iskolában és az óvodában, hanem otthon is szelektíven gyűjtik majd a hulladékot, különösen a tejes- és gyümölcsleves dobozokat – nyilatkozta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója.

Túlmenően a gyerekek környezettudatosságra nevelésén, a gyűjtőprogram keretében elnyerhető díjazással az iskolák és az óvodák környezeti oktatási tevékenységét is segíteni kívánja az IKSZ. A kezdeményezésben résztvevő oktatási intézményeket a gyerekek által összegyűjtött italos kartondoboz mennyiséggel arányosan, kilogrammonkénti 20 forintos díjazásban részesít az egyesülés. Mindezen felül, a tanév során 1,5 tonna szelektíven gyűjtött italos kartondobozért 100 ezer forint különdíj is jár a szorgalmasan gyűjtő iskolának vagy óvodának. Az év végi összesítésben a létszámarányosan legtöbbet gyűjtő iskola és óvoda egyaránt 100-100 ezer forintos jutalmat vehet majd át.

Az idei italos karton gyűjtőprogramot – a helyi kommunális szolgáltatókkal és önkormányzatok támogatásával – Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Győrben, Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Kaposváron, Nyíregyházán, Gödöllőn és környékén, Pécsett, Székesfehérváron, Tiszafüreden és térségében, valamint Veszprémben rendezi meg az IKSZ.

Emlékeztetőül: az elmúlt évben a települések közötti, hivatalosan nem meghirdetett versengésben a gödöllői és környékbeli óvodások és iskolások – szüleikkel együtt – alaposan kitettek magukért, hiszen a 41 tonnányi (1,2 millió darab tejes- és gyümölcsleves doboz) összegyűjtött kartondobozzal toronymagasan előzték meg a többieket. Gödöllőn és régiójában tavaly 38 iskola és 55 óvoda több mint 14 ezer tanulója vett részt az IKSZ gyűjtőprogramjában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online