Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hazai színpadon a Csík zenekar

2014-02-20 17:45:12

Folytatva a két évvel ezelőtt útjára indított hagyományt, március 9-én, vasárnap 17 órától harmadszor is megrendezik a Csík zenekar tavaszköszöntő koncertjét Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában. A méltán elismert és népszerű zenei formáció vendége ezúttal a 2010-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Lovasi András, az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzője lesz.

Bankó László (képen), a Csík zenekar gödöllői koncertjét 2012-ben hagyományteremtő szándékkal megvalósító HNA Produkció szervezője örömtelinek nevezte, hogy idén sorrendben immár harmadik alkalommal lép fel az egyetemi sportcsarnokban a két és fél évtizedes fennállása során országos és nemzetközi hírnevet szerzett népzenei együttes. Különlegességnek számít, hogy a Csík zenekar több tagja, nevezetesen Szabó Attila, Barcza Zsolt és a szadai Bartók József Gödöllőn élte és zenetanulással töltötte fiatalkori éveit, ezáltal számukra – úgymond – hazai pályának számít a gödöllői koncert. Az egy évvel korábbi produkcióhoz képest jelentős változás, hogy időközben Kossuth-díjjal ismerték el a Csík zenekar munkásságát, így a vendég – szintén Kossuth-díjas – Lovasi Andrással együtt összesen nyolc, a hazai művészeti élet legrangosabb kitüntetésével rendelkező zenészt láthat, hallhat a közönség Gödöllőn.

- A szervezők számára fontos misszió, hogy az ilyen kiemelkedő produkciók alkalmával helyi- és környékbeli zenei formációk is bemutatkozási lehetőséghez jussanak. Ennek köszönhető, hogy az előzetes programban színpadra lépnek a Cimbaliband és a 70 főből álló Dányi Fúvószenekar tagjai – fogalmazott Bankó László. A szervező hozzátette: a 17 órakor kezdődő koncert helyszínének kapuit egy órával korábban nyitják ki, a korlátozott ülőhelyek miatt érdemes időben érkezni.

A Csík zenekar gödöllői koncertjére belépőjegyek az egyetemi sportcsarnokban, a Művészetek Háza Gödöllő épületének jegypénztárában és a régió művelődési házaiban válthatók, interneten pedig a jegy.hu elérhetőségen szerezhetők be.

Nyerjen belépőjegyet a Csík zenekar gödöllői koncertjére!
Hírportálunk 2 darab, 2 személyre szóló belépőt sorsol ki a Csík zenekar március 9-i gödöllői koncertjére azok között, akik a helyesnek ítélt válasz sorszámát március 2-án, vasárnap éjfélig elküldik a godolloihirek@gmail.com email-címre.

Ki volt az első, 2012-es gödöllői koncerten a Csík zenekar sztárvendége?
1. Kiss Tibor

2. Ferenczi György
3. Földes László


A helyes válasz a 2-es volt. A páros belépőjegyeket Radó Júlia és Szilágyiné Tariszka Hajnalka nyerték. A nyeremény átvételének helyéről és idejéről emailben értesítjük őket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online