Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szőke lett az elnöke a gödöllői központú körzet választási bizottságának

2014-02-13 10:51:58

A gödöllői képviselőtestület tagjai február 6-án 11 igen szavazattal és 2 tartózkodással hagyták jóvá a Pest megyei 6-os számú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságába „hivatalból” delegált tagok névsorát.

Az egyelőre három főből álló szervezetbe dr. Szőke Pál (képen) és Riteczné dr. Vámos Katalin révén két, jogi végzettséggel rendelkező személy került, míg a harmadik tag, Tokai Norbert testnevelőként tevékenykedik a civil életben. A városatyák két póttagot (Dajkáné dr. Hercz Anasztázia és Lőrincz József) is választottak.
A választási bizottságba delegáltak valamennyien gödöllői lakcímmel rendelkeznek, ami dr. Nánási Éva címzetes főjegyző elmondása szerint azért alakult így, mert a választókerülethez tartozó többi településről – a felkérés ellenére – nem kívántak jelöltet ajánlani a bizottságba.

A dr. Szőke Pál vezetésével működő választási bizottság megbízott tagokkal egészül majd ki. A végleges létszámot a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezetek, valamint a választókerületben induló független jelölt(ek) mennyisége határozza meg, mivel egy-egy tagot ők is delegálhatnak a bizottságba. A megválasztott tagokat díjazás illeti meg, a megbízottakat nem.

A választási bizottságnak – a jelöltek nyilvántartásba vételén túl – elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése. A választási bizottság ülése nyilvános.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online