Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harrach Péter: kívánok magunknak hetenként egy-egy Simon-ügyet

2014-02-05 20:57:59

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője volt a vendége a Fidesz által február 5-ére meghirdetett gödöllői rezsifórumnak, ahol a házigazda szerepét Vécsey László, a gödöllői központú választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője, egyben az április 6-án esedékes parlamenti választáson a kormánypártok színeiben induló jelölt töltötte be.

A „Magyarország nem hagyja magát, védjük meg a rezsicsökkentést!” címmel meghirdetett eseményen elhangzottakra több százan voltak kíváncsiak Gödöllőn. Vécsey László azzal vezette fel a fórumot, hogy a rezsicsökkentés az ország szimbólumává vált, mégis számos támadás éri belföldről és külföldről egyaránt. Ezért szükséges megvédeni az intézkedést, amit hosszú távon fenntarthatóvá kell tenni, és el kell érni, hogy a magyar háztartások ne fizessenek magasabb rezsit az európai átlagnál.

Harrach Péter – mielőtt kielemezte volna a kormánykoalíció elmúlt években végrehajtott tetteit – fontosnak tartotta leszögezni, hogy az ország jelenlegi vezetése a közösségek, családok javát szolgáló cselekedetekben gondolkodik, szemben politikai riválisaikkal, akik az egyén érdekeit helyezik előtérbe. A rezsifórumok szükségességével kapcsolatosan a KDNP frakcióvezetője kijelentette: normál körülmények között nem lenne rájuk szükség, mert – mint fogalmazott – magunkat nem kell meggyőzni.
- Ez igaz is – mondta Harrach –, de tudatosítani kell magunkban, hogy 2014, az nem 2002. Egyszer már végigéltük, hogy hittünk a közvélemény-kutatásoknak, amikből az derült ki, hogy szombaton győztünk, hétfőn is többségben voltunk, csak éppen vasárnap nem. Ez mégegyszer nem fordulhat elő. Azért vagyunk itt, hogy azt az utat, amit elkezdtünk, folytathassuk. Nem szabad elbízni magunkat.
Hogy mivel állunk szemben? Ha normális lenne a kampány, ami Magyarországon most nem az, akkor mind a két oldal bemutathatná a teljesítményét, és hozzátenné, mi ezt szeretnénk folytatni. Ha így lenne, akkor már eldőlt volna a választás. A másik oldal teljesítménye ugyanis az a nyolc év, amit magunk mögött hagytunk. Mi, tanulva az eddigiekből, felmutatjuk, mit tettünk, mit akarunk folytatni, de feltétlenül ki kell védenünk a másik oldal támadásait, hazugságait, rágalmait.
Néha, persze, a véletlen is a kezünkre játszik, és kívánok magunknak hetenként egy-egy Simon-ügyet, akkor rendben lesz a dolog. Igaz, van még egy másik figura is ott, a másik oldalon, aki nagyon sokat tett értünk. Nem mondom ki a nevét, mert nem akarok neki propagandát csinálni. Nem biztos, hogy 2010-ben meglett volna a kétharmad, ha nincs ott az a fiú a csúcson. Egyébként ő egy tehetséges szónok, nagyon tud manipulálni, hat az emberekre, főleg az idősebb hölgyekre, de kormányozni nem tud. Egyik ötlete kioltja a másikat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online