Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Heti egy edzés, évi tíz meccs és jókedv

2014-02-03 17:18:30

A gödöllői sportolókhoz köthető floorballozás mindössze három éves múltra tekint vissza. Egykori gyeplabdások és jégkorongosok döntöttek úgy, hogy baráti társaságként művelni kezdik a sportágat. És, hogy ne csak kedvtelés legyen a dologból, hanem „éles” küzdelem is, a Neumann-Kartal anyaegyesület segítségével, a sportszervezet negyedik számú formációjaként a csapat benevezett a harmadosztályú bajnokság Budapest-csoportjába.
Már második szezonjukat töltik itt a gödöllői floorballosok, akik kisebb-nagyobb sikerrel teljesítenek, és nemrégiben egy volt válogatott játékost is leigazoltak. Ha valaki kedvet érez a floorball iránt, szívesen látják (06-70-945-1653). A mozgás szeretete mellett hitvallásuk is árulkodó: heti egy edzés, évi tíz meccs, és jókedv!


A wikipédia szerint a floorball a jégkoronghoz hasonló labdajáték. A játékot két csapat játssza. Minden csapat öt mezőnyjátékosból és egy kapusból áll. Két nemzet is a saját találmányának tartja ezt a játékot. Az 1960-as évek végén az Egyesült Államokban már játszották a floorhockey nevű játékot, és Svédországban is kitaláltak egy, az amerikaihoz nagyon hasonló játékot, amit innebandynak neveztek el. Magyarországon a játékot 1989-ben mutatták be, palánklabda néven. Még ebben az évben megalakult a Magyar Palánklabda Szövetség, amelynek jogutódja a Magyar Floorball Szövetség lett 1997-ben. Jelentős fejlődés ekkor indult: főleg a fiatalok, általános és középiskolások kezdték el játszani.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online