Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Volt rá 15 évünk, hogy utáljuk egymást…

2014-02-02 12:09:21

Január 29-én rendkívüli taggyűlést tartott a Gödöllői Polgárőr Egyesület. Az eseményen részt vett dr. Bilisics Péter, a Pest megyei Polgárőrszövetség elnöke, Farkas Imre rendőr alezredes, a Gödöllői Rendőrkapitányság helyettes vezetője, Kozák László nyugállományú rendőr ezredes, rendőrségi összekötő, valamint meghívott vendégként a gödöllői székhelyű Ózon-Pajzs Polgárőrség elnökségének tagjai. Az összejövetel apropóját egy szomorú dolog adta: adminisztratív, anyagi és egyéb okokból az egyesület megszűnésének kimondása.

Lassan két éve, hogy komoly változások történtek a Gödöllői Polgárőr Egyesület életében és vezetésében. Új elnököt és vezetőséget választottak, de ennek bírósági bejegyzése a mai napig nem történt meg. Bár, minden szükséges dokumentumot időben és teljes körűen beküldtek a bírósághoz, mindig újabb és újabb igények merültek fel.
Az „ex lex” állapot következményeként pályázni sem tudott az egyesület, és a helyi önkormányzat roppant szerény támogatása sem juthatott el hozzá, tehát a teljes kilátástalanság miatt a működésképtelenség szintjére süllyedtek. Akik még kicsit bíztak, becsülettel ellátták a feladataikat, de sokan, sok éves polgárőr múlttal a hátuk mögött kiléptek, feladták tevékenységüket.

Ezen történettel szinte párhuzamosan, a teljes megszűnés küszöbén és majdnem tagság nélkül vegetáló Helyközi Értékvédő (HÉV) Polgárőrségbe – amely egyesület szintén évtizedekig tevékenykedett Gödöllőn – megérkezett Bálint István és lelkes csapata, így a taghiány megszűnt. Szűk másfél éve, a 2012. november 24-én megtartott taggyűlésen elnökké választották Bálint Istvánt (képen), aki az általa „hozott” Ózon-Pajzs Környezetvédő és Polgárőr Egyesület név alatt heteken belül működésképessé tette az egyesületet.

Erre a potenciálra a rendőrség és a Művészetek Háza Gödöllő illetékesei is azonnal szemet vetettek, így hamarosan ki sem látszottak a munkából. Közben – köszönhetően a mindkét részről új vezetésnek – olyan fejlemények történtek, hogy az addig egymás vérét szívó két egyesület folyamatosan végzett közös munkákat, kisegítették egymást, közös járőrözések, akciók történtek heti szinten.

Ez és a szükségszerűség, valamint a rendőrség és önkormányzat nyomatékos „óhaja” hozta azt a felvetést, hogy „keljen egybe” a két egyesület. Erre mindkét oldalról volt igény, hiszen a két egyesület taghiánnyal küzdött, nagyobb rendezvényt önállóan egyikük sem tudott segítség nélkül lebonyolítani. Hónapokig tartó baráti és szakmai egyeztetések után (mivel a gödöllői egyesület változásbejegyzése önhibájukon kívül még mindig nem történt meg) az a döntés született, hogy az Ózon-Pajzs Polgárőrség égisze alatt folytassák a munkát. Ennek megerősítéseként folyamatosan léptek át a tagok az Ózonba, élükön az elnökkel. A szomorú befejezés pedig az egyesület megszűnésének kimondása volt.  A taggyűlés döntött az egyesület tulajdonában lévő eszközök Ózon-Pajzs Polgárőrségbe történő apportálásáról. Köztük a körözött járművek kiszűrésének verhetetlen eszközéről, a kamerás Mátrix-rendszerről is, ami megjavítása után ismét hadra foghatóvá válik.


A taggyűlésen meghívottként jelen volt az Ózon-Pajzs elnöksége is. A sokak szemében látszó kétkedés eloszlatása érdekében Bálint Istvánt kérdeztük a jövőről. Az elnök a következőket mondta:
- Volt rá 15 évünk, hogy utáljuk egymást. Most eljött a közös munka ideje. Mindenkire számítunk! Teendő van bőven, mindenki megkapja a számára legjobb, megfelelőbb feladatot. Irány előre! Személyesen ismerjük egymást, nincs zsákbamacska, biztosan lesz olyan, ami más az Ózonban, mint az eddig megszokottak, de közös a cél, egy a csónak… Akkor haladjunk!



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online