Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európai dicsőségre tör a gödöllői vadkörtefa

2014-02-01 09:55:22

Miután 2013-ban az Év fájának választották Magyarországon a gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében található vadkörtefát, a páratlan egyed bekerült az Európai Év Fája versenybe.
A szavazás február 1-jén kezdődik, és február 28-ig tart. Az eredményhirdetést március 19-én, szerdán 19 órától rendezik meg Brüsszelben, az Európai Parlament épületében. A mesebeli gödöllői óriás vén vackornak összesen kilenc riválisa van: cseh, bolgár, szlovák, ír, lengyel, skót, francia, olasz és walesi természeti csodákkal kell versenyre kelnie.

A február végéig tartó szavazás állása az utolsó héten titkos lesz. Voksolni ezen az elérhetőségen lehet. Az Európai Év Fája versenyben nem a legidősebb, legnagyobb vagy legszebb, hanem a legszerethetőbb fákat keresik. Olyan fákat, amelyeknek története van és különösen fontosak az őket nevező közösség számára.
Emlékeztetőül: az elmúlt évben az egri termálfürdő területén található platánfa lett az Év Európai Fája, valamivel több mint 14 ezer szavazattal. Tavalyelőtt a felsőmocsoládi hársfa végzett az élen. Forrás: treeoftheyear.org


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online