Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László győzelmére ad nagyobb esélyt a mandátumbecslés

2014-01-31 10:42:15

A Republikon Intézet munkatársai sorba rendezték a 106 egyéni választókerületet abból a szempontból, hol a legkönnyebb és hol a legnehezebb nyernie az ellenzéknek. A tanulságosnak nevezhető lista a közös ellenzéki jelöltek várható szereplését, lehetséges mandátumszerzését mutatja, arra alapozva, hogy mekkora a feltételezhető támogatottság-különbség a közös jelölt és a Fidesz-jelöltje között. Az elemzők abból indultak ki, hogy az egyéni körzetek mandátuma két induló között fog eldőlni, vagyis, a Jobbik jelenlegi támogatottsága alapján nem szól bele az egyéni mandátumok küzdelmébe. A becslés a korábbi választások eredményeit figyelembe véve készült.

A Republikon prognózisa szerint a gödöllői központú Pest megyei 6-os számú választókerület „billenőnek” számít, és a 106 körzetből a 60. pozíciót foglalja el, az 56 vagylagosnak ítélt körzeten belül a 43. helyet. Baloldali súlya tekintetében 93 százalékos a mutatója, míg a Fidesz-súly szempontjából 106 százalék ez a viszonyszám.
Ebből kiindulva, egyelőre nagyobb az esélye annak, hogy a Fidesz jelöltje, Vécsey László megőrzi mandátumát a várhatóan legígéretesebb kihívójának számító baloldali kandidálóval, Kovács Barnabással szemben. A matematika nyelvére lefordítva: Vécsey győzelmi esélye 56,6 százalékos, míg Kovácsé 43,4 százalék. Feltéve, hogy mások nem szólnak bele a politikai csatába…



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online