Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Zöld tananyag készül majd’ 900 millióból

2014-01-29 17:03:37

A Szent István Egyetem gödöllői központjában tartott délelőtti sajtótájékoztatón bemutatták a jövő környezetmérnökeinek és mezőgazdasági mérnökeinek felsőoktatási képzéséhez készülő tananyag tematikáját, ami egyedülálló iparági összefogással készül. A Szent István Egyetem által vezetett konzorcium és partnerei – a hazai tapasztalatokon és szakmai ismereteken túlmenően – számos külföldi jó gyakorlatot is beépítenek a készülő tananyagba.  A zöld gazdaság fejlesztésének témájához kapcsolódó projekt 2013 tavaszán indult és 2015 tavaszáig tart. Ez idő alatt a Szent István Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, valamint a Nyíregyházi Főiskola által alkotott konzorcium kulcsfontosságú zöld-ágazati témákban hoz létre Bologna-konform tananyagokat.

- Ez a nagyszabású program lehetővé teszi, hogy az egyetemünk által a hulladékkezelés és a megújuló energiák használata területén meghatározott legfontosabb oktatási és kutatási irányokat a jövőben a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően teljesíthessük – hangsúlyozta az eseményen dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem dékánja.

A sajtóeseményen szó esett még a nemzetközi kapcsolatépítésről is, és az ezzel kapcsolatos tervekről. A projekt keretében 2014 folyamán egy németországi, valamint egy lengyelországi tanulmányutat is szerveznek. A müncheni IFAT 2014 világkiállítás és vásár látogatásának célja a mai ismert legkorszerűbb víz-, szennyvíz-, hulladék- és nyersanyag-gazdálkodási technológiák megismerése. A lengyelországi látogatás alkalmával, a varsói szakminisztériummal való tárgyalást követően, a lengyel hulladékgazdálkodás rendszerével ismerkednek majd meg a konzorcium által delegált szakemberek.
A projekt teljes költségvetése 864.180.900 forint. Az anyagi forrást teljes egészében az Európai Unió biztosítja.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online