Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői kiállítóhelyek is célpontjai a múzeumnépszerűsítő túrának

2014-01-27 17:47:40

Február 1-jén, szombaton háromszáz hazai múzeum és kiállítóhely részvételével indul el a Mozaik Múzeumtúra. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által megvalósítandó kezdeményezést a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 130 millió forinttal támogatja.
Az eddigi legnagyobb szabású múzeumnépszerűsítő túra elsősorban a 6 és 16 év közötti korosztálynak szól, és hatékony megszervezését a köznevelés területén végrehajtott központosítás teszi lehetővé – mondta el a program mai budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere közölte: a kezdeményezés lényege, hogy minél több iskolás jusson el szüleivel vagy nélkülük magyar múzeumba, és megismerhesse azok sokszínű kínálatát.

A programban résztvevő gyerekek a régi Tájak-Korok-Múzeumok pecsétgyűjtő játékhoz hasonlóan járhatják a kiállítóhelyeket, ezúttal azonban hétfajta regionális albumba gyűjthetik a múzeumok matricáit. Egy-egy intézmény matricáit természetesen csak helyben lehet beszerezni, a nagyobbaknak pedig QR-kódra épülő okostelefonos applikáció is készül. Az NKA tervei szerint a Mozaik Múzeumtúra nem ér véget májusban, hanem kibővülve folytatódik majd.

A kezdeményezéshez két gödöllői közgyűjtemény is csatlakozott: a Gödöllői Királyi Kastély mellett, a Hamvay-kúria épületében található Gödöllői Városi Múzeum látványosságait is felkereshetik az érdeklődők. A programban résztvevő többi intézmény listája itt érhető el. Forrás: kormany.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online