Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Élesítheti hóügyeletét a VÜSZI Gödöllőn

2014-01-26 09:07:54

Szombaton, az esti órákban városunknak is megmutatta magát a télies időjárás. Függetlenül a havazás és a jegesedés intenzitásától, a gödöllői közterületek és járófelületek hó- és csúszásmentesítéséért felelős VÜSZI Kft. november közepétől március derekáig 24 órás készenléti ügyeleti szolgálatot működtet. Intézkedni azonban nem csak a társaságnak kell, ha zord(abb)ra fordul az időjárás, hanem a lakosságnak is.

Jelentősebb hóesés esetén a társaság munkatársai elvileg három ütemben látnak neki a városi kezelésben lévő utak takarításának. Az első ütemben az autóbusz-járatok útvonalát teszik járhatóvá. A második ütemben a gyűjtő utakat és a lakótelepi utakat takarítják, míg a harmadik ütemben a földutak tisztítására helyezik a hangsúlyt. A VÜSZI hó-ügyeleti szolgálatához 30 fős személyzet tartozik, akik munkáját szükség esetén 9 gépjármű segíti.
Fontos azonban azt is tudni, hogy a városi – akár autós, akár gyalogos – közlekedés biztonságának fenntartása a téli időszakban nem kizárólag a VÜSZI feladata, hanem az ingatlantulajdonosoké is, akik számára kötelező az épületük előtti járdaszakasz hótól vagy jégtől történő megtisztítása.

A fás szárú növényzet védelme érdekében rendelet tiltja a járdák konyhasóval történő síkosság-mentesítését. A jogszabály vonatkozik a gödöllői lakosságra is, így a só helyett erre a célra alkalmazható agyagokat (például: homok, sóder, hamu, természetesen lebomló faforgács, fűrészpor, gránit-kőzúzalék, nádfonat) szükséges használni.
Környezetbarát csúszásmentesítő anyagok a piaci árnál olcsóbban beszerezhetők a VÜSZI Kft. Dózsa György út 69. szám alatt található telephelyén, a portán, minden nap 7 és 20 óra között (további információ munkanapokon 8 és 14 óra között: 06-20/319-1677).

A társaság honlapján közzétettek szerint a 25 kilogrammos CaCl2 granulátum 4.250 forintba, a 10 kilogrammos 1.900 forintba kerül. A 10 kilogrammos Zeolit - CaCl2 granulátum ára 1.350 forint. A 20 kilogrammos kiszerelésű mészkő - CaCl2 granulátum keverék (zöldsó) megvásárlása 1.820 forintos, míg a 10 kilogrammosé 960 forintos kiadást jelent.
Amennyiben valakinek gondot okoz a lakóingatlana előtti járdáról a hó eltakarítása, igénybe veheti a VÜSZI munkatársainak segítségét, akik térítés ellenében rendelkezésre állnak (bővebb információ: 06-20/462-0860).

Amennyiben az időjárási körülmények megkívánják, alkalmi hómunkások jelentkezését várja a VÜSZI Kft. a városban lévő gyalogos közterületek, parkolók, utak, járdák takarítására.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online