Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félmilliós átutalás nyomában

2014-01-25 11:40:37

- Üzenem a gödöllői sportszakosztályok szereplőinek, a versenysport résztvevőinek, a szabadidősport, az egészségmegőrzés valamint az iskolai sport szereplőinek, a sportoló gyermekeknek és szüleiknek, a sportot kedvelőknek, hogy „játsszanak” továbbra is sportszerűen, öregbítsék Gödöllő hírnevét! Munkájukat eddig is és ezt követően is támogatni fogom – olvasható abban a közleményben, amit Vörös István önkormányzati képviselő juttatott el szerkesztőségünkhöz, hogy reagáljon Pecze Dániel alpolgármester korábbi soraira.

Vörös István tavaly decemberben azért nyújtott be interpellációt a polgármesterhez, hogy megtudja: mire költötte a Gödöllői Sportszövetség az önkormányzat által az adófizetők pénzéből nyújtott 4 millió forintos támogatást? A polgármesteri választ nem fogadta el, majd a Gödöllői Sportszövetség elnöke, Pecze Dániel által átadott, a közpénzzel történő elszámolás helyett a gödöllői sportszervezetek vezetőivel, képviselőivel aláíratott tiltakozó nyilatkozat tartalma arra késztette, hogy utánajárjon a részleteknek. Megkereséssel fordult dr. Nánási Éva címzetes főjegyző asszonyhoz és egyidejűleg Pecze Dánielhez. Az általa aláírt eredeti példányt a sportszövetség elnöke részére a polgármesteri titkárságon – az átvevő aláírásával igazoltan – december 13-án leadta.

- A költségvetési irodán december 23-án biztosították számomra a számlákba történő betekintést. A bizonylatok összesítő listájában egy olyan, 500 ezer forintról szóló tétel szerepelt, amiről számlát nem találtam. Január 21-én a költségvetési iroda vezetőjének jelenlétében lehetőséget kaptam arra, hogy megtekintsem a 2012. augusztus 31-én kelt átutalási megbízást és a Raiffeisen Bank által kibocsájtott folyószámla egyenlegközlőt. A dokumentumokból kiderült, hogy a Gödöllői Sportszövetség – melynek elnöke Pecze Dániel – a fent megjelölt időpontban 500 ezer forintot utalt át támogatás jogcímen annak a Gödöllői Sportklubnak, mely civil szervezet vezetője szintén Pecze Dániel!

Továbbra is fenntartom véleményemet a közpénzek felhasználásának tételes elszámolásáról, a mögöttes dokumentumok bemutatásáról és bízom abban, hogy a fentiek ismeretében a tiltakozást aláíró sportegyesületek és szakosztályok vezetői átértékelik korábbi véleményüket interpellációm megítélését illetően – zárul Vörös István közleménye.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online