Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Talamba: ütős másfél évtized

2014-01-24 08:41:26

Másfél évtizeddel ezelőtt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatának öt, egymással azóta is barátságban lévő növendéke úgy döntött, hogy zenei formációt alapít. Az elhatározást tett követte, és létrejött a Talamba ütőegyüttes.

Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente mai napig is oszlopos tagjai a sikeres és népszerű ütőhangszeres különítménynek, míg Kiss István más irányú elfoglaltsága miatt az utóbbi években ritkábban áll színpadra társaival.

Fordulatot jelentett a nemzetközi szinten is számos elismerést kapott, tíz éve Artisjus-díjban részesült Talamba életében a 2007-es esztendő, amikor a csapat Gödöllőre költözött. Az új otthon belakása olyannyira gyors és eredményes volt, hogy 2010-ben a Talamba ütőegyüttes tagjai átvehették a Gödöllő Kultúrájáért díjat.

A fennállásának 15. évfordulóját idén ünneplő Talamba ütőegyüttes 2014-ben négy – úgynevezett – nagykoncertet ad városunkban. Háromszor a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében láthatják az érdeklődők őket, és egyszer a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában is fellépnek.

A gödöllői koncertsorozat február 15-én, szombaton 19 órakor a Talamba és barátai (Horgas Eszter fuvolaművész, Cimbaliband, Harmonia Garden, Csányi István szaxofonművész, Fricska táncegyüttes) című, fergeteges hangulatúnak ígérkező bulival kezdődik. A programra belépőjegyek 3.200 és 2.900 forintért válthatók.
Május 17-én, szombaton a Talamba ütőegyüttes Crossover koncertje szerepel a kínálatban, Furák Péter (zongora), Lázár Gyula (nagybőgő) és Nagy Zsolt (dob) közreműködésével. Október 1-jén, szerdán a Zene Világnapja alkalmából ütnek a fiúk a kastély lovardájában, majd december 13-án, szombaton vadonatúj műsorral rukkolnak elő a hely- és környékbélieknek.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online