Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Minősített könyvtár lett a gödöllői

2014-01-23 10:21:36

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma három éve hirdet pályázatot a négy esztendeje rendeletbe foglalt Minősített Könyvtár cím elnyerésére. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek munkájának elismerése.

A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én megrendezett központi ünnepségen vehetik át a díszoklevelet, ami öt évig jogosítja fel őket a cím használatára. A Minősített Könyvtár cím birtokában a könyvtárak pályázhatnak a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.

Idén a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ vezetése is hivatalos volt a Nemzeti Színházban lezajlott kultúra napi eseményre, ahol Fülöp Attiláné igazgató (képen balra) Balog Zoltán minisztertől és Halász János kultúráért felelős államtitkártól vette át a Minősített Könyvtár címet igazoló dokumentumot. A gödöllői siker értékét növeli, hogy a városunk közművelődési intézménye az első, amely a települési fenntartású könyvtárak közül kiérdemelte az elismerést. A másik két jutalmazott intzémény idén a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvár és Levéltár, illetve a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár lett.


Korábban a legnagyobb könyvtári szakmai elismerést az Év Könyvtára cím jelentette, amit a gödöllői – akkor még Juhász Gyula nevét viselő – intézmény 1996-ban nyert el. Első ízben 2011. november 3-án adták át a Minősített könyvtár címet, aminek a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának, valamint a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárának kollektívája örülhetett. Tavaly január 22-én az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár képviselőjével rázott kezet a szaktárca vezetője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online