Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két lövés érte az elpusztult kutyát

2014-01-22 10:54:33

Állatkínzás vétség, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytatott F. László 67 éves aszódi férfi ellen. A nyomozóhatóság a napokban befejezte az ügy részleteinek kivizsgálását, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Tavaly szeptember 25-én egy aszódi lakos tett bejelentést a gödöllői rendőrségen arról, hogy 11 óra körüli időben a kutyáját sétáltatta Aszód külterületén, amikor két durranást hallott. A feljelentő ekkor a közelben lévő telekhez ment, ahol megtalálta a kutyáját. Az állatot két lövés érte, aminek következtében az eb a helyszínen elpusztult.


A kiérkező rendőröknek a telek tulajdonosa, F. László átadott egy légpuskát (képen) és elismerte, hogy a kutyát azzal lőtte meg. A telken és az annak szomszédságában található faházban megtartott helyszíni szemle során a nyomozók találtak még 1 darab 22-es kaliberű kispuskát, 104 darab különféle lőszert, 2 darab pisztolyt, 1 darab vadászfegyvert, 1 darab hangtompítót, valamint 3 darab tárat.
A lefoglalt tárgyak – az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján – lőszernek és lőfegyvernek minősülnek, amik megszerzéséhez és tartásához a gyanúsított engedéllyel nem rendelkezett.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online