Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kit fosztanak meg a címétől 2014-ben?

2014-01-01 18:45:14

Új év, új remények. Szokták mondani. Mitől lenne más 2014? Ha egy legyintéssel elintézzük, semmitől. Azonban, ha jól belegondolunk, sok minden változhat akár tágabb, akár szűkebb, gödöllői környezetünkben az előttünk álló esztendőben.

Történelmi szemüveggel nézve a jelesebb, hazánk múltjához köthető eseményeket, két „kerek” évforduló is lesz 2014-ben. 500 éve tört ki a Dózsa György-féle parasztfelkelés és 100 éve az első világháború. Ez utóbbi alapjául szolgál A Régi ház – 2014. Kezdet és vég elnevezésű tematikus év kulturális programjainak Gödöllőn, ahol lesznek a 70 évvel ezelőtti zsidó népirtás borzalmai okán kormányzati szintre emelt Holokauszt Emlékévhez kapcsolódó események is.

Sportos történésekben sem lesz hiány 2014-ben. Az oroszországi Szocsiban február 7-23. között rendezik meg a XXII. téli olimpiát.
Június 12-én, magyar idő szerint 22 órakor a házigazda Brazília Horvátország elleni mérkőzésével rajtol a labdarúgó világbajnokság, aminek döntője július 13-án magyar idő szerint 21 órakor kezdődik a Rio de Janeiro-i Maracana-stadionban. Címvédőként a spanyolok utaznak a dél-amerikai országba, azt azonban nehéz megjósolni, hogy a torna végén melyik nemzeti válogatott lesz a legboldogabb.
A gödöllői sportolók közül egyéniben az atléták és a vívók nagy valószínűséggel idén is sikeresek lesznek. Csapatsportágban pedig a TEVA-Gödöllői RC röplabdás lányai juthatnak a legmesszebb: az ezüstök után egy kupa- és/vagy bajnoki arany már igencsak kijárna nekik.

És akkor a választások. Tavasszal a magyar- és az európai parlament összetételéről egyaránt döntünk. A gödöllői központú választókerületben Vécsey Lászlóra (Fidesz-KDNP) hárul a feladat, hogy megvédje mandátumát kihívóival szemben.
Ha az ősszel esedékes önkormányzati voksolást vesszük alapul, akkor ugyanez a „teher” a polgármesterként Gödöllőn immár 24 éve regnáló Gémesi György és a városban 20 éve köztudatba dobott lokálpatrióta klubos csapata vállát nyomja.

Az új esztendőben bekövetkező események sora nem teljes. Nem is lehet az. Örülni és bánkódni egyaránt fogunk. Gödöllőn is.
Ilyenkor boldog, sikeres, eredményekben gazdag új évet szoktak kívánni. A magunk részéről azt sem bánnánk, ha minél több ember számára értékes és tartalmas is lenne a 2014-es esztendő!

Címkék

BUÉK, 2014, Gödöllő


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online