Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jó körülmények között maradhatnak a ketrecből kimenekített kutyusok

2013-12-23 15:34:51

A jelekből ítélve, lezárulni látszik az a több ellentmondással is terhelt, botrányszagú történet, ami idén január 14-én kezdődött el Mogyoródon.

Állatkínzásért feljelentettek egy mogyoródi ebtenyésztő hölgyet, B. Bélánét. Ennek hatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkénteseivel megjelentek a háznál, ahonnan 53 darab kutyát vittek el a konyhában lévő ketrecekből. Tették ezt úgy, hogy a hatósági foglalás helyett elérték, hogy a tulajdonos lemondjon a januári beavatkozás idején állítólag elképesztő körülmények között tartott kutyákról.

A tartással kapcsolatosan a tenyésztő nem osztotta az állatvédők véleményét: orvosi papírokkal és hatósági engedélyekkel próbálta meg igazolni, hogy a kutyák megfelelő feltételek között élnek, nevelkednek. Valószínű, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a családokhoz, jó körülmények közé került ebeket – az ügyészség, mint nyomozóhatóság intézkedése alapján – megkísérelték begyűjteni a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai. Az állatvédők az akciót részükről sikeresen kezelték, amiben segítségükre voltak a Pest Megyei Kormányhivatal illetékesei.


Az Állatvédőrség szerkesztőségünkhöz eljuttatott december eleji híre szerint – ahogy fogalmaztak – megdöbbentő határozat született, ami arról szól, hogy a gödöllői rendőrség lefoglalná, és a tenyésztőnél helyezné el a kutyákat. Az állatvédők felháborítónak tartják azt a joggyakorlati visszásságot, hogy egy bűntény esetén az elkövetőre bízzák a bizonyítékok feltárását.

Érdeklődésünkre a Gödöllői Rendőrkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügyészség által fokozott felügyelet alá vont ügyben az eljárás még folyamatban van, így annak részleteiről egyelőre nem nyilatkozhatnak.
Hivatalosnak nem tekinthető forrásból azonban olyan hírek birtokába jutottunk, hogy az ügyet – megfogadva a helyi kapitányság erre irányuló javaslatát – hamarosan lezárják, és a kutyákat nem viszik vissza a gödöllői rendőrök a mogyoródi tenyésztőhöz. B. Bélánénak polgári peres úton nyílhat lehetősége visszaszerezni az állatokat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online