Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kovács Barnabás a szocialista „hetvenötök” egyike

2013-12-19 08:27:17

Augusztus 29-én lezárult a már-már kakaskodásig fajult egyeztetés a baloldali ellenzék két meghatározó pártja, az MSZP és az Együtt 2014-PM szövetség felső vezetői között. Eldőlt, hogy nem lesz közös lista és miniszterelnök-jelölt sem, az egyéni választókerületeket pedig 75-31 arányban osztják fel.

A történet újabb fejezete december 18-án következett el, amikor bemutatták az MSZP és az Együtt-PM választási szövetség által a 2014-es országgyűlési választáson indítani tervezett Pest megyei jelölteket. Köztük Kovács Barnabást is, aki – az MSZP-s hetvenötök egyikeként – a Pest megyei 6. számú, gödöllői központú egyéni választókerületben próbál szerencsét.

Az 52. életévében járó, Gödöllőn élő, végzettségét tekintve geofizikus- és közgazdász diplomával rendelkező szakember két gyermek édesapja. Jelenleg tagja a Pest megyei közgyűlésnek és a gödöllői önkormányzatnak. Szakterületének a pénzügyi-, gazdasági kérdéseket és a környezetvédelmet tekinti.
Politikai funkciói közül említést érdemel, hogy 2012 óta az MSZP Pest megyei 6-os számú választókerületi elnöke, 2010 -2011 között a párt megyei szervezetének elnöke volt, míg 2006-tól 2012-ig az MSZP Pest megyei közgyűlési frakcióját vezette.

Politikai karrierje során Kovács Barnabás eddig háromszor próbálkozott meg azzal, hogy egyéni parlamenti mandátumot szerezzen, vagy Gödöllő polgármestere legyen. Egyszer sem sikerült bizalmat kapnia a választóktól, és mindháromszor Gémesi György győzte le.
2002-ben, az országgyűlési képviselőválasztás második fordulójában 23.504 voksot kapott a választókerületben lakóktól, de a 48,83 százalékos támogatás nem bizonyult elegendőnek.
A gödöllői polgármesteri székért 2006-ban és 2010-ben szállt harcba. Hét éve 4.345 szavazatot szerzett (30,75%), amivel második lett. Négy esztendővel később – feltehetőleg az őszödi beszéd kiszivárogtatásának köszönhetően - elég sokan kihátráltak mögüle: csupán 1.017-en voksoltak rá, ami azt jelentette, hogy nem csak a toronymagas nyertes Gémesi, hanem a Fidesz jelöltje, dr. Boros Andrea is megelőzte őt.
Hogy az elmúlt esztendőkben mennyit változtak a gödöllői központú politikai csatatér erőviszonyai, jövő tavasszal kiderül.

Emlékeztetőül: október 12-én az ugyancsak kormányváltásban érdekelt és ennek érdekében széles körű összefogást szorgalmazó Demokratikus Koalíció (DK) Penz András személyében megnevezte jelöltjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online