Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milliárdokat érhet a határozat visszavonása

2013-12-14 10:54:02

Január 2-án a gödöllői képviselőtestület tagjai többségi döntésükkel arról határoztak, hogy az önkormányzat hitelszerződéssel váltsa ki az Erzsébet királyné Szálloda beruházását lebonyolító Öresund Holding Vagyonkezelő Kft-vel 2008. február 28-án közel 6,5 millió euró értékben (mai árfolyamon számolva mintegy 2 milliárd forint) kötött részvény adás-vételi szerződést. Döntésük végrehajtása érdekében a városatyák felhatalmazták a polgármestert arra, hogy – az adósságállomány forintra történő konvertálását engedélyező kormányzati hozzájárulás megszerzése mellett – tárgyalást folytasson a hitelszerződésről a Raiffeisen Bank Zrt-vel, amely pénzintézettel a gödöllői önkormányzat szerződéses kapcsolatban áll az Erzsébet királyné Szálloda beruházásával kapcsolatos részvényvásárlás vételárának törlesztését illetően.

Az adósságmegújító hitellel kapcsolatos kérelmet az illetékesek felterjesztették kormányzati elbírálásra, azonban ezzel kapcsolatos döntés az év folyamán nem született. December 12-én a belügyminisztérium helyettes államtitkára arról értesítette telefonon a városvezetést, hogy a képviselőtestület tagjai vonják vissza január eleji határozatukat, mivel az ügyben kormánydöntés nem várható, és a hitelkérelem akadályozza a várható parlamenti döntésnek megfelelő adósságkonszolidáció végrehajtását.

A gödöllői városatyák december 13-i rendkívüli tanácskozásukon eleget tettek a kérésnek, ami meglapozhatja, hogy ez az összeg is belekerül a Gödöllőt érintő adósságátvállalási csomagba.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online