Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lennék Gödöllő házmestere!

2013-12-13 11:43:52

Nemrég felhívott egy régi barátom, hogy találkozni szeretne velem. Megbeszéltük, hogy beülünk egy sörre az egyik kedvenc helyemre. Három dolog járt a fejemben: pénzt akar kérni, szuper MLM-munkát kínál, vagy egy fantasztikus befektetésre akar rábeszélni. Nem baj, meghallgatom, aztán ráterelem a szót a régmúltra, hiszen sok közös emlékünk van az iskolaidőkből. Hát, nem így lett.

Egy-két kötelező „Na, hogy vagy, mi van veled?” mondat után rátért mondanivalójára, amiben hevesen le akart beszélni arról, hogy elinduljak a polgármesteri székért az őszi választásokon. Nem értette ugyanis, hogy függetlenként, mindenféle szervezet támogatása nélkül mit akarok a „nagyok” között. Azt kérdeztem, kik is ezek a Nagyok? Pártkatonák, akik bebújnak a pártjuk színei mögé, kampánystratégákkal veszik körül magukat, hangzatos szlogeneket fújnak, aztán megválasztásuk esetén eltűnnek a politika sűrűjében, és négy évig nem látjuk őket. És, hát, igen, a polgármesterünkre is gondolt a Nagyok említése közben, hiszen ő az, aki a „legyőzhetetlen” Gödöllőn. Pedig csak annyi történt eddig, hogy nem volt használható alternatíva ellene, ő pedig rutinos, okos politikus, aki mindez idáig lazán lerázta kihívóit. Ő négy évig kampányol, ápolja kapcsolatát a bástyáival. Teszi ezt egy jól kitalált médián keresztül, meg egy szervezettel, ami lokálpatriótának mondja magát. Arra azért, például, kíváncsi lennék, hogy hányan születtek közülük Gödöllőn…

Jött is a kérdés: „És most te lennél, így ismeretlenül, függetlenként, kvázi egyedül a jó alternatíva?” Hát, ez jó kérdés. Az ismeretlenül, az egy enyhe túlzás, hiszen nekem még a dédszüleim is Gödöllőn születtek, szüleim révén rengetegen tudják, ki vagyok, sok iskolai- és sport-ismerősöm van, számtalan szervezetben ismernek. Az pedig, hogy „egyedül” vagyok, párt-háttér nélkül, az a jelenlegi politikus-ellenes hangulatban előny lehet. Az pedig, hogy hogyan juttatom el az üzeneteimet a potenciális választókhoz, ez már csak az én, és az „én bástyáim” szorgalmán fog múlni. Láttam, hogy teljesen nem győztem meg, de azt is láttam, hogy elbizonytalanodott, és már nem volt olyan határozott, mint amikor megérkezett.
Aztán hirtelen elkezdett ötletelni. Nagyon sok „Majd akkor lehetne…” kezdetű mondat hagyta el a száját. Kár, hogy nem írtam fel őket, mert tulajdonképpen egy komplett választási programot hadart el. Nekem is rengeteg tervem van arra az esetre, ha nyerek, de ő ezeket túl tudta szárnyalni. Mintegy kétórányi beszélgetés után úgy váltunk el, hogy már eszébe sem jutott, hogy lebeszéljen a tervemről, sőt, bíztatott, hogy minél előbb kezdjek bele önmagam propagálásába, mert tetszik neki a hozzáállásom.

Megfogalmazódott bennem újra az a gondolat: „merjük lecserélni a közös képviselőnket, de ha már cserélünk, cseréljük házmesterre, az az intézmény legalább működött annak idején.” Lennék Gödöllő házmestere! De, hát, ezt már olvasóim tudják, olvasták… Laca


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online