Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A széf kulcsát a motor hátsó kereke alá rejtettem

2013-12-08 10:45:59

December 22-ig, szerdától vasárnapig 10 és 16 óra között még megtekinthető a Hetedhét országból – Emlékkiállítás a jamboree 80. évfordulója alkalmából című, a gödöllői Királyi Váróban látható, bejárható időszaki tárlat. A számos belföldi – sok gödöllői és sok nem gödöllői, például, környékbeli, budapesti vagy távolabbi MÁV-utasok, turisták, mai és volt cserkészek sokszor a csapatukkal együtt – és külhoni (felvidéki, kárpátaljai, délvidéki, erdélyi, osztrák, német, brit, ausztrál, francia, amerikai finn) látogató élményeiről, tapasztalatairól a vendégkönyvi beírások tanúskodnak. Tóbiás Csaba Sándor, a Gödöllői Városi Múzeum munkatársa ezekből szemezgetett, és állította össze az alábbi válogatást.

Egy látogató San Antonióból, Texasból:
„Gyönyörű – nagyon boldog vagyok, hogy láthatom az eredeti szerint felújított Várót. 1956-os disszidens vagyok és oly’ büszke arra, hogy az én hazám újjászületett az oroszok távozása után.”

„Boldogan jártam be a gyönyörűen helyreállított Királyi Várót! Pár éve láttam eredeti állapotában, akkor sajgott a szívem! Köszönet és jó munkát! (Nyíregyháza)

„Nagyon gyönyörű lett. Éles a kontraszt a régi váróval, de örömteli, hogy az épület jellege teljesen megmaradt. Jól felkészült a tárlatvezető is, aki kedvesen, barátságosan mutatta be a kiállított tárgyakat, képeket. Köszönjük szépen.”

„Nagy boldogság ismét a Váróba érkezni.” (Szentessy-Habsburg Mária)

„Győrből jöttem, nem ezért. De örökre bánnám, ha kimaradt volna!”


Akadtak olyanok is, akiknek sikerült megnevettetniük a vendégkönyv olvasóit:
„Laci! A széf kulcsát a Méray motor hátsó kereke alá rejtettem. Kérlek, még ma hozzad el az árut! A buszpályaudvaron a 14-est nyitja. Nagyon vigyázz rá, tudod, mekkora érték. Minden jót: Béla.”.
Vagy: „Minden nagyon szép, nagyon jó és mindennel meg vagyok elégedve: Ferencz József.”

„Biciklitúra keretében jártunk erre, direkt a múzeum miatt errefelé szervezve az útvonalat. Nem bántuk meg! Mindenképpen ajánlani fogjuk a Váró megtekintését ismeretségi körünkben.”

„Eltűnt idő nyomában... Köszönöm a rengeteg infót, élményt, legfőképpen az emberszeretetet!

„Strandra menet beugrottunk körülnézni..., és milyen jól tettük! Köszönjük az egyedi tárlatvezetést és a személyes történeteket! Élmény volt!”

„Rendkívül igényes és egyben szórakoztató a kiállítás. Szívesen elhozom ide diákjaimat is.”


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online