Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ünnep díszbe öltözik a Gödöllői Királyi Kastély

2013-12-02 17:14:35

Immár tizenkét éves múltra tekint vissza az a hagyomány, hogy az esztendő legbensőségesebb időszakában ünnepi díszbe öltözik a Gödöllői Királyi Kastély. A 2001-ben, hagyományteremtő szándékkal útjára indított eseménysorozat apropóját az adta, hogy a királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn.

A szervezők idén is arra törekedtek, hogy az Ünnep teljes legyen. A december 14-én, szombaton és 15-én, vasárnap kínált – az alábbi képen olvasható – családi programok, a látnivalók, illetve a kézművesek és iparművészek karácsonyi vásárának gazdag kínálata mellett, gyermekelőadások, koncertek várják a fiatalokat, akik ajándéktárgyakat, valamint karácsonyi dekorációkat is készíthetnek.


Külön is említést érdemelnek a gyerekeknek szánt múzeumpedagógiai játékos foglalkozások: a mintegy 45 perces Elemér-túra 2. szombaton 10.10 órakor, vasárnap pedig 10.40 órakor indul. Az egyórás élményt ígérő Elemér-túra 1. kalandjának mindkét napon 13 órakor vághatnak neki az érdeklődők.
A zenerajongók december 7-én, szombaton és 8-án, vasárnap különleges ünnepi előadásokon vehetnek részt a lovardában.

Idén sem maradhat ki az adventi kastélynapok programjából a betlehemezés, a Herendi Porcelánfestő Manufaktúra bemutatója, a kézműves kuckó (karácsonyi dekoráció- és ajándékkészítés, decoupage műhely), a karácsonyi dallamokat éneklő Generál Pausa Kamarakórus fellépése, a népi játszótér fakörhintával, Paprika Jancsi csúzlizdája, a korabeli finomságok széles tárháza (Lacikonyha, Kürcsi-őskalács, lángos, sült gesztenye, puncs, forralt bor), valamint a kézművesek karácsonyi vására.

Az óév utolsó közösségi programját december 27-én, pénteken rendezik meg a Gödöllői Királyi Kastélyban, amikor az Erzsébet királyné karácsonyai elnevezésű programra várják az érdeklődőket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online