Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ne Vásárolj Semmit! nap november 29-én

2013-11-27 09:15:29

A gödöllői székhelyű GreenDependent Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásában arról tájékoztat, hogy Ne Vásárolj Semmit! nap mindenhol van, folyamatosan, Te csinálod, mi csináljuk. Próbáljuk ki, milyen érzés, ha egy nap valóban nem veszünk semmit. Felszabadító? Megnyugtató? Idegesítő? Karácsony előtt ez különösen aktuális. Hogy miért is?


A Ne Vásárolj Semmit! nap kezdeményezés – a már-már betegessé váló vásárlásmánia mellett – arra is felhívja a figyelmet, hogy a világ lakosságának 20 százaléka éli fel a Föld készleteinek 80 százalékát. A gazdag országok (köztük Magyarország is) a fogyasztási szokások miatt túl nagy arányban vesznek el a földi javakból. A reklámok pedig az emberek elégedetlenségét és mohóságát erősítik azzal, hogy elhitetik: akkor lesznek boldogok, szépek, naprakészek, ha minél több tárgyat birtokolnak.
Ezért a szervezők világszerte arra bíztatnak mindenkit: próbálja ki, milyen egy nap, hagyományosan november utolsó péntekén, már a karácsonyra is készülve, semmit sem venni! Forrás: tudatosvasarlo.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online