Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Családi perpatvar folyik a Zöld Híd Régión belül, mondta Vécsey László

2013-11-27 15:33:29

Az idei november egyik, Gödöllőt is érintő top témája a Zöld Híd Régió Kft. gazdálkodásában a kormányzati intézkedések hatására kialakult válságos helyzet volt. A csődöt sem kizáró állapotokról Gémesi György társulási elnök és Gyenes Szilárd ügyvezető igazgató a hónap elején tartott átfogó tájékoztatót, majd ez volt a vezető témája a lakossági közönybe fulladt gödöllői közmeghallgatásnak is. Vécsey László, választókerületünk Fideszes országgyűlési képviselője – annak ellenére, hogy meghívták – egyik fórumon sem vett részt.  Munkatársunk kérdéseire viszont válaszolt.

- Számíthatnak a kormányzatra a gödöllőiek és a további 108 település lakói, ha ellehetetlenül a szemétszállítási közszolgáltatást ellátó Zöld Híd Régió Kft. gazdálkodása?
- Természetesen. Minden gödöllői és a cég ellátási körzetébe tartozó település polgára számíthat arra, hogy a szemetet elszállítják a házától.

- Tehát, kijelenthetjük: nem alakul ki nápolyi állapot az érintett településeken.

- Mindenki megnyugodhat, a hulladék nem marad a háztartásoknál, elszállítják és ártalmatlanítják. És mindezt úgy, hogy az embereknek nem kell többet fizetniük, mint amennyibe a szolgáltatás most kerül.

- Hogyan ítéli meg a cég és a társulás elnökének vészkiáltását?

- Ez egy családi perpatvar. Ami a Zöld Híd Régión belül történik, azt teljesen feleslegesen viszi ki elnök úr meg bárki más a Zöld Híd keretei közül. A problémát a társuláson belül kellene megoldani. Azt gondolom, hogy a társult települések polgármesterei – nagyon bölcsen és óvatosan – nem kifelé teregetik ezt a problémát, hanem belül keresnek megoldást. Amennyiben beigazolódik, hogy a belső tartalékok mozgósításával nem lehet ezt a helyzetet megoldani, akkor a kormány segíteni fog.

- Mikor válhat esedékessé a beavatkozás?

- Ebben a pillanatban azt látjuk, hogy a Zöld Híd vezetése összevissza beszél. Néhány héttel korábban még 300 millió forintos veszteséget említettek, pár nappal ezelőtt pedig már 800 millió forintos veszteséget hangoztattak. Nyilvánvaló, hogy állami segítség csak akkor érkezhet, ha az átvilágítás megtörténik, és világos lesz, hogy egészen pontosan mennyi pénzre van szükség a Zöld Híd rendszerének működtetéséhez.

- Ön milyen mértékűre taksálja ezt az összeget?

- Rálátásunk és becsléseink szerint a hiány összege jóval kevesebb a 800 millió forintnál. Érdemes lesz megnézni, ha végre megkapjuk a releváns adatokat, hogy ebből a 800 millióból a hivatkozott költségnövelő tényezők, vagyis a lerakási illeték, az útdíj, a közszolgáltatói járulék, a rezsicsökkentés által okozott bevételkiesés, mekkora veszteséget okoztak. Ki merem jelenteni, hogy a szóban forgó 800 milliónak csak a töredéke adódik ezekből a tételekből. Egy olyan kicsi hányad, aminek kiesése miatt a Zöld Híd bőven működtethető lenne.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online