Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nincs ez jól így…

2013-11-11 17:27:39

Ősz tájékán sok a lehullott falevél. Mindenféle színekben pompázik, a zöldtől a vörösön keresztül a sárgáig, ami nem csoda, hiszen beköszöntött az ősz. A barnákat nem szeretem, azok már nagyon szárazak, és minimális légmozgás is tovább viszi őket. Kikaptam egy hatalmas barna-levél szigetet, és fúj a szél. Nem baj, feladat, megoldom. Hiszen ezt vállaltam, ezt osztották ki nekem közmunka gyanánt. Unalmas munka! Nem kell hozzá sok ész, mégis nagyon jól fizetnek, hiszen 8 óra munkáért 6.666 forint üti a markomat. Nem is rossz fizetés! Az járt a fejemben, hogy talán mégis ki kellett volna fizetnem a büntetésemet. Aztán elhatároztam, hogy ez a kis kikapcsolódás a mindennapjaimból éppen arra lesz jó, hogy elmélkedjek azokról a dolgokról, amik foglalkoztatják a gondolataimat az utóbbi időkben.

Például, azon, hogyan tudom közölni Gödöllő lakóival, miképpen képzelem el a város vezetését, mit szeretnék változtatni, és megtartani a jelenlegi vezetés dolgaiból. Nagyon sok mindenről kellene beszélnem, rengeteg emberrel. Szinte lehetetlen feladatnak látom. Mennyivel egyszerűbb ez a jelenlegi polgármesternek! Az általa zseniálisan kialakított újság révén négy éven keresztül tud kampányolni. A teljes ciklus alatt folyamatosan porondon van a gödöllői lakosok előtt. Ha lenne ilyen eszköz a birtokomban,… …hm! És mégis, ez a 48 havi kampányolás „csak” arra elég neki, hogy annak a mintegy 25 ezer szavazónak, aki Gödöllőn választ magának polgármestert, alig 40 százaléka (valamivel több, mint kilenc ezer ember) akarta a 2010-ben indult ciklusban a jelenlegi vezetést.

Példálódzhatnék azzal, hogy az Amerikai Egyesült Államokban két ciklusnál többet nem lehet egy ember elnök, talán azért, hogy frissüljön a vezetés, ne a megszokások uralják tetteiket. Rögtön látok ellenpéldát, hiszen itt van Veresegyház, ami szemmel láthatóan alaposan elhúzott Gödöllő mellett. Igen, a jelen városvezetés támogatói most biztos háborognak, hogy nem így van, mert ez és ez a paramétere Gödöllőnek sokkal jobb, de egy biztos, hogy sokkal élhetőbb város lett Veresegyház, mint településünk. És engem leginkább ez érdekel, hiszen én itt élek, naponta itt intézem ügyeimet. Én nem csak dolgozni járok ide! Hallom, látom az embereket az utcákon, az üzletekben, a parkolókban, ahogy csóválják a fejüket, és arra gondolnak, hogy ez, meg az miért így van, vagy miért nincs másképp csinálva.

Igen, valóban, igaza van annak, aki most azt gondolja, hogy semmi konkrétumot nem írok le, ezek csak általánosságok. De valahol belül mindenki tapasztalhatja, hogy ez az érzés, amit most leírtam, mélyen mindenkiben benne van. Nem csak annak a 16 ezer embernek, aki valamiért nem Gémesi urat akarja polgármesternek, hanem talán annak a bő 9 ezernek is, akik Őt választják.

Jó volt ez a közmunka, ha másra nem is, arra biztos, hogy megerősítsen abban, hogy tudnám a várost más szemléletben, lakossági érdek oldalról irányítani! Laca


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online