Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az önkormányzatok hátramaradt adósságát is átvállalja a kormány

2013-11-04 17:04:35

A kormány február 28-ig minden magyar település hátramaradt adósságát átvállalja, összesen mintegy 420 milliárd forint értékben – jelentette be hétfőn a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Lázár János a sajtótájékoztatón közölte azt is: Orbán Viktor miniszterelnök november 19-én, kedden, Kaposváron gazdasági konzultációt kezdeményez az érintett településekkel. Azt várja tőlük, hogy az átvállalt hitelekért cserébe szervezőként kapcsolódjanak be a helyi gazdaság élénkítésébe.

Gazdaságfejlesztési és -növekedési tervet kell készíteniük, aminek tartalmaznia kell a települési önkormányzatok szervező és támogató szerepét a helyi kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozása érdekében – fűzte hozzá az államtitkár.
Lázár János hozzátette: a kormány tagjai január 15-ig felkeresik a nagyobb önkormányzatokat, a tárgyalásaikat pedig a helyi kereskedelmi és iparkamarák, agrárkamarák is ösztönözni fogják.

Az adósságátvállalás február 28-ig technikailag is lezárul, így a 2014-es költségvetési évet minden magyar önkormányzat adósságmentesen kezdheti meg. A kabinet arra számít, hogy ezt követően a helyhatóságok az ott élők életkörülményeinek javításával és a települések fejlesztésével foglalkoznak.

Gödöllő esetében eddig 3,1 milliárd forintos adósságkonszolidáció történt, és egy korábbi képviselői válaszból az derül ki, hogy 11,6 milliárd „lóg” a levegőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online