Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Esti és éjszakai órákra fókuszál a rendőrségi ellenőrzés

2013-10-26 10:08:05

Péntek este kezdődött és október 27-én, vasárnap előreláthatólag 22 óráig tart a fokozott rendőri ellenőrzés Pest megye teljes területén, így Gödöllőn is - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Beluzsárné Belicza Andrea arról tájékoztatott, hogy október 26-án, szombaton 22 órától vasárnap hajnali 4 óráig, illetve még aznap délután 5 és este 10 óra között a megye bel- és külterületein bárhol felbukkanhatnak kollégái.

A fokozott ellenőrzésnek nincs közvetlen oka, és nem kötődik rendkívüli eseményhez sem. Célja a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A mostani razziával párhuzamosan indul a rendőrség országos akciója is. A Lavina néven futó ellenőrzés október végétől december közepéig zajlik, elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére szolgál. Lényege, hogy a sebességellenőrzési helyek egymáshoz viszonylag sűrűn, egy adott út teljes hosszára, vagy annak éppen egy meghatározott szakaszára összpontosulnak. Ezen kívül a rendőrök fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők ittasságának és a biztonsági öv használatának ellenőrzésére is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online