Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felavatták Huszárik Zoltán szobrát Domonyban

2013-10-13 17:00:46

Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (képen jobbra), Vécsey László, a gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselője (képen balra), valamint Tantó Csaba, a település polgármestere avatta fel Huszárik Zoltán (1931-1981) szobrát szülőfalujában, Domonyban.
Az október 13-án, a kora délutáni órákban lezajlott eseményen névadót is tartottak, mivel a Gödöllőtől néhány kilométerre található község művelődési háza a jövőben a 32 éve elhunyt Balázs Béla-díjas és posztumusz Kossuth-díjas (1990) magyar filmrendező, grafikus nevét viseli.


Az ünnepségen – mások mellett – az első játékfilmjével, a Krúdy Gyula világát szuverén módon, mégis hitelesen megidéző Szindbáddal (1971) mindjárt a kortárs filmművészet halhatatlanjai közé emelkedett rendező lánya, Huszárik Kata színésznő és Sára Sándor filmrendező is jelen volt.

Huszárik Zoltán mellszobrának létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiumától elnyert 4 millió forintos pályázati támogatás is segítette. A bronzból készült köztéri műtárgy Monori Sebestyén szobrászművész munkáját dicséri. Fotó: MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online