Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ideje lenne már riadót fújni!

2013-10-04 17:45:54

- Szeretném tájékoztatni a sajtót pár nagyon aggasztó dologról. Szerintem ezek a problémák mindenkit érintenek és kezd egyre veszélyesebbé válni. Sajnos, azokat, akiknek a dolga lenne az intézkedés, nem hozza lázba – ezekkel a sorokkal fordult szerkesztőségünkhöz egyik olvasónk, Kardos Sándor.

Szeptember 16-án, 11 és 12 óra közötti időben az Alsóparkban sétáltam. Megpihentem egy padon. Odajött hozzám egy fiatal lány és kérdezte, hogy van-e nálam telefon. Pont nem volt. Elmondta, hogy a barátnője rosszul van, és a mentőket akarja értesíteni. A közelemben lévő másik padon valóban ott volt a barátnője, aki már el is dőlt. Odamentem segíteni. Végül járókelők segítségével sikerült értesíteni a mentőket. A lányokkal beszélgetve, míg a mentő jött, megtudtam, hogy egy fiatal társaságtól kábítószeres cigarettát kaptak és azt szívták el. A 17 éves lány attól lett rosszul. A kiérkező mentő elszállította.

Ez a példa is igazolja, hogy a fiatalok között nagyon terjed a drogfogyasztás Gödöllőn. A városban egyesek már nyíltan, mindenféle zaklatás nélkül terjesztik, használják a drogot.
Bizonyos helyen – például: a rendőrség épülete mögött, a patak parton, a beton elemeknél –rendszeresek a hétvégi éjszakai „partik”. Ugyanez a helyzet a Patak téri söröző mögött (képen). Szombat vagy vasárnap reggelre egy hatalmas disznó ól a környék. A helyszínt jobban átvizsgálva, rendszeresek a gyanús cigaretta maradványok. Hasonló helyszínek vannak még a város több pontján. Az esztelen, garázda jellegű rongálások mögött a különféle drogok és az alkohol együttes fogyasztása húzódik meg.

Ideje lenne már riadót fújni, és minden fórumon követelni a rendet azoktól, akiknek ez a dolguk. A város bizonyos területei kezdenek gettósodni.  Ez alatt értem azokat a folyamatokat, amik a féktelen viselkedésekből fakadnak.
Azt azért tudni kell, hogy az alkoholt és a drogot nem ingyen osztják. Ezeket meg kell venni, sokszor drága pénzért. Nos, a pénz megszerzése és a rengeteg betöréses lopás, gépkocsi-feltörés és egyéb, vagyon elleni bűncselekmények között szoros összefüggés van.

Ne hagyjuk azt az évek alatt elterjedt módszert, hogy az illetékesek lerázzák a jó szándékú embereket, azokat, akik békét, nyugalmat, jobb világot akarnak ebben a városban. Sohasem szabad elfelejteni, hogy lehet bennünk bármennyi jó szándék és van is, csak és kizárólag a hatalommal felruházott szervek tehetnek rendet. Minden más csak parasztvakítás. Nem a polgárőrség, nem a kamera fog rendet tenni ebben a városban. Ezek csak a munkát segíthetik. Azoknak kell rendet tenni, akiket az állam a törvényeivel erre felhatalmazott, és ezért pénzt kapnak. Minden más csak kifogás, amit a leghatározottabban vissza kell utasítani.

A segítség reményében az esetleges észrevételeket, kérdéseket a kardos.sandor@citromail.hu email címre várom.  Fogjunk össze, de ne azért hogy mások helyett elvégezzük a munkát (az önbíráskodás lenne), hanem abban, hogy ne tudják a munkát elsumákolni.


Idén eddig 16 esetben történt rendőrségi intézkedés tiltott szerekkel való visszaélés miatt Gödöllőn

Az állampolgári felvetéssel kapcsolatosan kikértük a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársainak véleményét. Megkeresésünkre az alábbi választ kaptuk:

A Gödöllői Rendőrkapitányságon ebben az évben összesen 38 esetben indult nyomozás kábítószerrel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, melyből 16 alkalommal volt olyan eset, hogy a tiltott szerekkel való visszaélés Gödöllőn történt.
A fenti visszaélések miatt indult büntetőeljárásokban közel 60 személy került gyanúsítottként elszámoltatásra. Ez évben több terjesztőt is elfogtunk a kínálat visszaszorítása érdekében, tekintettel arra, hogy a kínálat csökkenésével a kereslet csökkenése is várható. A kábítószer-terjesztők az ügyekben minden esetben előzetes letartóztatásba kerültek, jelenleg is 5 személy van korlátozva ilyen módon személyi szabadságában. A terjesztők elfogása és elszámoltatása a rendőrség elsődleges célja, aminek érdekében minden lehetséges eszközt felhasználunk.

Ezen kívül jelenleg is több gödöllői illetékességű ügy van folyamatban, mind az elkövető felkutatása, mind annak elszámoltatása érdekében. Az egyenruhás állomány rendszeresen ellenőrzi az általunk ismert, és a fiatalok által gyakran látogatott helyeket, szórakozó- és vendéglátó egységeket.
A Gödöllői Rendőrkapitányságon kiemelt hangsúlyt fektetünk a bűnüldözésén felül annak megelőzésére, melynek keretében az összes lehetséges fórumot kihasználva, tájékoztatjuk a fiatalokat a bűn- és áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos témákban.

Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy amennyiben valóban tudomásukra jut a rendőrség munkáját érintő, jogellenes cselekmény, úgy azt nem kötelesek eltűrni. Kérjük Önöket, hogy jelezzék felénk a felmerülő problémákat, mert a közbiztonság javítása közös érdekünk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online