Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gyorsfényképre alapozva kapott 2,7 milliós támogatást a gödöllői egészségügyi központ

2013-09-27 13:06:03

Nagy Árpád, a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ júliustól hivatalba lépett igazgatója munkába állását követően – elmondása szerint – gyorsfényképet készített az intézmény helyzetéről. Ennek során jó néhány olyan beszerzési igényt és fejlesztési feladatot talált, amiket még ebben az évben szükséges kielégíteni, illetve elvégezni.

A gyógyító munka folyamatosságát biztosító azonnali invesztíciós igények körét a Járási Népegészségügyi Hivatal által előírt intézkedések, az akadálymentesítési előírások, a szakmai minimumfeltételek biztosítása, az elromlott vagy elavult (gyógyításra alkalmatlan) orvostechnikai-, valamint egyéb eszközök pótlása határozták meg. Ezek együttes anyagi szükséglete 2,7 millió forintot tesz ki. Az összeget a gödöllői önkormányzat vissza nem térítendő támogatásként szeptember 26-i döntésével biztosította, a helyi költségvetés általános tartalékalapjának terhére.

Vörös István (Fidesz) szerette volna elérni, hogy a dotáció 1,3 millió forinttal egészüljön ki, ami a gödöllői védőnői szolgálat dolgozóinak munkakörülményeit javítaná. Gémesi György – majd a szavazás során a lokálpatrióta klubos többség – nem támogatta a javaslatot, mondván: hagyjuk, hogy az igazgató úr vezesse az intézményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online