Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az utolsó pillanat

2013-09-23 12:10:28

Szeptember 24-én, kedden 17 órakor Az utolsó pillanat címmel Erdei Gábor festő restaurátorművész tart előadást az egykori gödöllői művésztelep alapító tagja, Nagy Sándor nemrégiben előkerült önarcképének restaurálási munkálatairól.

A 42,2 x 56,6 centiméteres, önarckép-alkotás pár éve került elő a mester hagyatékából. A fatáblára temperával festett kép – a méltán világhírűvé vált Szent várakozás című képhez hasonlóan – a korai reneszánsz festéstechnika remekműve. Ráadásul, egyedi, hiszen ezen a két képen kívül, más, ilyen technikával készült képről jelenleg nem tudnak a szakemberek.

A gödöllői művésztelep műtárgyi hagyatékában rendkívül fontos helyet betöltő képet a Gödöllői Városi Múzeum restauráltatta, a Nemzeti Kulturális Alap Múzeumi Szakmai Kollégiumának segítségével. A restaurálásban a múzeum jó társra talált a Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékének kollektívájában, akik már a pályázatírásban is nagy segítségükre voltak, és növendékük, Erdei Gábor diplomázó festőrestaurátor személyében egy valóban jó szakemberre bízhatták féltett műtárgyat, ami diplomamunkaként 2013 júniusában készült el.
A restaurált műtárgy rendkívüli jelentősége miatt a Gödöllői Városi Múzeum állandó kiállításában látható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online