Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szétkapták az alsóparki sétányok jó részét

2013-09-13 16:03:33

A Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város! program részeként a város több pontján folynak fejlesztések. A település idei költségvetésében – a tervezési munkák díját leszámítva – 31 millió forintot különítettek el erre a feladatra. A kivitelezéssel, illetve annak lebonyolításával a VÜSZI Kft-t bízták meg.

A napokban az Alsóparkban láttak hozzá a sétányok szélesítéséhez, aminek következtében több helyen is lezárták a közlekedési felületeket. Ilyen terület a végállomásról a parkon át vezető sétány hídja, és az azt követő járda, valamint a Művészetek Háza Gödöllő épülete melletti sétányszakasz is. Bár a kivitelező munkatársai kifejezetten kérték az arra járókat, hogy a hónap végéig tervezett lezárás miatt kerüljék el ezeket a szakaszokat, többen – gyalogosok és kerékpározók egyaránt – vannak olyanok, akik tesznek az egészre, és inkább bőszen kerülgetik a jelzőtáblákat.

Ugyancsak a program része a Petőfi Sándor utcán átívelő forgalomlassító, járdaszerű építmény, ami a rendőrség és az egészségügyi központ között biztosítja majd a gyalogosok és bringások zavartalanabb áthaladását. Szemlélve az autósok számára bukkanót képező műtárgyat, egy középkorú férfi megjegyezte:
- Jó, jó, legyen biztonságosabb és könnyebb a kerékpárosok közlekedése. Arra azonban úgy tűnik, senki nem gondolt, mi lesz, ha riasztják a zsákutcában dolgozó rendőröket, akik kocsiba pattannak, és ahelyett, hogy folyamatosan haladhatnának, néhány méteren belül lassításra kényszerülnek az átjárónál…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online