Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Korlátozzák a látogatást a környékbeli erdőkben

2013-09-07 09:19:04

Szeptemberben kezdődnek a gímbika vadászatok a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészetének területén. A vadászatok biztonsága és eredményessége érdekében szeptember 11-e és 30-a között a valkói erdészet a – térképen jelölt – Bag, Valkó, Isaszeg, Gödöllő, Vácszentlászló, Dány határában lévő erdőkben az erdőlátogatás teljes korlátozását rendeli el, beleértve a jelzett turistautakat is.

Jelentős nagyvadállomány él a Gödöllői-dombság erdeiben, az összes hazai nagyvadfaj megtalálható itt. Szeptember a gímszarvas nászának, a bőgésnek az időszaka. Ekkorra tisztítják le agancsaikat a bikák, és korábbi rejtőzködő életmódjukat feladva tehenek után kutatnak. A vadászatok során különleges élmény a szarvasok megfigyelése, kilövésre egyes egyedek esetén csak ezután kerülhet sor.


A valkói erdészet szakemberei már korábban előkészítették a vadászatokat, igyekezve a legkisebb időtartamra szűkíteni az erdő lezárásának időtartamát. Fontos, hogy a kirándulók betartsák a teljes korlátozást, hiszen ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.

A térségben kirándulást, erdei kikapcsolódást tervezőknek az erdészet ebben az időszakban javasolja az ingyenesen látogatható Gödöllői Erdészeti Arborétum felkeresését. A pihenni vágyókat szeptemberben is minden nap 8 és 18 óra között fogadja a 350 hektár alapterületű arborétum játszóterével, tűzrakó-helyeivel és pad-asztal garnitúrákkal.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online