Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Fidesz úgy véli, Gémesi György a támadók oldalára állt

2013-08-23 09:05:58

Újabb nemzeti ünnep, újabb lehetőség a kormány szidására, legalább is Gödöllőn. Mint ahogyan már megszokhattuk, Gémesi György Gödöllő jelenlegi polgármestere nem mulasztotta el ünnepi beszédében ismét a kormányt ekézni, mindezt fondorlatosan, az európaiság álcája mögé bújtatva – olvasható a Fidesz Gödöllői Szervezetének honlapján közzétett írásban.

Gémesi György augusztus 20-án, a főtéren szól az egybegyűltekhez. Gondolatait a magyarságot, a kereszténységet, valamint az európaiságot elválaszthatatlanná tévő Szent Istváni örökségre, Antall József, hazánk néhai miniszterelnöke üzenetére és egy Ady Endrétől származó idézetre fűzte fel, hogy feltegye a kérdést: mit érthetünk ma európaiságon?
Mindeközben olyanokat talált mondani, hogy nem eshetünk neki mindenkinek, nem veszhetünk össze mindenkivel és nem a világ más földrészein kell megkötni a közvetlen szövetségeket, hanem itt, Európában! Lehet kalandozni világszerte, de ez sokszor kimerítheti a hazardírozás kategóriáját, csak ideig-óráig eredményes és annak is ára van. Higgyük el, jó diplomáciával és jó szövetségi politikával a sokszor ellentétes gazdasági és politikai érdekek ellenére is meghatározó helyet tölthetnék be az európai politika alakításában. Igaz, ehhez időnként önkorlátozásra van szükség, ami nem jelent megalkuvást, viszont a későbbi eredményesség szempontjából elengedhetetlen. Mert ezen a páston jól kiválasztott taktikával, türelemmel, ésszel és nem kétharmaddal lehet győzni.

Többek között ezeket a szavakat tartotta kifogásolhatónak a Fidesz helyi szervezete, mondván: a gödöllői polgármester nyíltan vállalta a baloldal, a baloldali európai eszmék gondolatiságát.  Akkor, amikor összefogásra lenne szükség, Gémesi György a támadók oldalára állt – olvasható a cikkben.

A magunk részéről annyit tennénk hozzá a vihart kavart beszédben elhangzott kétharmadozáshoz, hogy a gödöllői képviselőtestületben jelenleg ugyanilyen többsége van a Gémesi által fémjelzett lokálpatrióta klubnak. Sokáig kellene lapozgatni az emlékezetben, hogy olyanra találjunk példát, amikor érdemi kérdésben elfogadták a hozzájuk képest ellenzékben lévő képviselők javaslatát…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online