Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kik jöhettek még szóba Szűcs Lajoson kívül?

2013-08-15 11:30:17

Ahogy nyilvánosságra jutott, hogy az olimpiai bajnok (1968) labdarúgó, Szűcs Lajos lesz Gödöllő idei díszpolgára, a településünkhöz köthető internetes közösségi portálon is megindult a véleménynyilvánítás a kérdésben. Arra – nagyon helyesen – szinte valamennyi hozzászóló ügyel(t), nehogy megsértse a kiválasztottat, azt azonban elég sokan nem értik, hogy miért éppen rá esett a választás.

Hírportálunk utánajárt, hogy a beérkezett ajánlások alapján, Szűcs Lajoson kívül, milyen „választékból” meríthettek a döntéshozók, vagyis, a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői képviselőtestület tagjai. Mivel a polgármester által előterjesztett határozati javaslatot zárt ülésen fogadta el a gödöllői városatyák többsége, informátorunk konkrét nevekkel nem szolgálhatott.
Annyit azonban megtudtunk, hogy a „befutó” személyt leszámítva, még négy emberre érkezett ajánlás. Egy hölgyre és három férfiúra. Közülük ketten gödöllői születésűek, ketten pedig évtizedek óta itt tevékenykednek. Valamennyien jól ismertek a helybéliek körében. Gödöllőn végzett, közösségeket szolgáló munkásságuk sikeressége és eredményessége elvitathatatlan. Mindegyikük túl van a hatodik ikszen, hárman már nyugdíjas korúak.

Adalékként idézzük, hogy vonatkozó helyi rendelet szerint a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím Gödöllő Város Önkormányzatának legmagasabb elismerése, azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adományozható, akik
a.) a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak,
b.) egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online