Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagyboldogasszony-főbúcsú Máriabesnyőn

2013-08-14 18:09:10

Ebben az évben is a hagyományokhoz híven zajlanak a Nagyboldogasszony-főbúcsú liturgikus programjai Máriabesnyőn, az öt éve Basilica Minor rangra emelt kegytemplomnál.

Augusztus 15-én, csütörtökön 9, 10.30 és 18 órakor tartanak szentmisét. A fél 11 órakor kezdődő mise főcelebránsa Ft. Bokros Levente mesterkanonok, ceglédi plébános lesz.
Két nappal később, augusztus 17-én, szombaton 16 órától fogadják és gyóntatják a zarándokokat. A 18 órakor kezdődő rózsafüzér után, 19 órától ünnepi szentmise és gyertyás körmenet szerepel a programban, Ft. Gulyka József prépost, kerületi esperes vezetésével, amit szentségimádás és keresztút követ (22 óra). Az éjféli temetői áhítat után bizonyára most is sok zarándok marad virrasztani.
Az augusztus 18-i vasárnapot 9 órakor rózsafüzér nyitja, a 10 órakor kezdődő szabadtéri ünnepi szentmisét idén Rev. Seregély István emeritus egri érsek (1987-2007) mutatja be. Délután 2 órakor Lorettoi litániával és a zarándokok búcsúztatásával zárul az idei máriabesnyői Nagyboldogasszony-főbúcsú.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online