Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világbajnokságon indulhat a 8 éves gödöllői sakkpalánta

2013-08-09 10:35:54

Júliusban először rendeztek sakktábort Gödöllőn. Kozákné Jakabházi Erika és Veréb Béla, a Gödöllői Sakkbarátok Egyesületének (GSBE) elnöke szervezésében létrejött kezdeményezés egy hete folyamán összesen 20 fős lelkes csapat ismerkedett a sakk rejtelmeivel a helyi Református Líceum épületében. A fiatalok – a napi 4 órás elméleti és gyakorlati sakkoktatás mellett – más, kiegészítő sportágakat is kipróbáltak.

A tábor utolsó napjának méltó megkoronázásaként, a résztvevők szimultán sakkot játszhattak Lauber Kolossal, a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola második osztályba készülő tanulójával. Veréb Béla elmondása szerint a gyerekek nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, ahol tanúbizonyságot adhattak addig megszerzett tudásukról. A nyolcadik születésnapját októberben ünneplő Kolos is megerősítette, hogy ellenfelei nagyon felkészültek voltak, közülük többen is elég tudással rendelkeztek ahhoz, hogy kettő nyert és kettő döntetlen játszmával fejezzék be a játékot.

- Nagyon jó volt látni, hogy egy ilyen tehetséges fiatal kisfiú milyen szerényen és alázattal áll hozzá a sakkhoz – nyilatkozta a szimultán után Veréb Béla, aki azt is hozzátette, hogy a gödöllői klub nevében sok szerencsét kíván neki a világbajnokságon.
Igen, nem tévedés, a Budapesti Kisoroszlánok Sportegyesület égisze alatt versenyző Kolos ugyanis kijutott a december 17-e és 29-e között az Egyesült Arab Emirátusokban található Al Ain-ban megrendezendő ifjúsági sakkvilágbajnokságra, ahol hat korosztályos kategóriában (8, 10, 12, 14, 16 és 18 év alattiak) ülnek majd asztalhoz a földkerekség legjobb utánpótláskorú szellemi sportolói.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online