Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi visszadobta a labdát a gödöllői Fidesz térfelére

2013-08-03 09:56:10

Kabinetfőnökén keresztül Gémesi György polgármester az alábbi sorokat juttatta el szerkesztőségünkhöz, hogy reagáljon a „Nem megy bele a kicsinyes politikai játszmába a gödöllői Fidesz” című cikkre:

1. Nem felel meg a valóságnak a gödöllői Fidesz honlapján közzétett cikk azon állítása, hogy a HÉV vonal föld alá süllyesztését „a jelenlegi városvezetés nem támogatja”. A HÉV vonalának megváltoztatása összetett, bonyolult szakmai döntést igénylő probléma, nem politikai ügy.

2. Vörös István petíciója, amiben 22 aláírással  a HÉV vonal föld alá süllyesztését kezdeményezi, irreálisnak tűnik azáltal, hogy ez az elképzelés több mint 10 milliárd forinttal növeli meg a HÉV ezen jellegű fejlesztését. Kivéve, ha mint ezt a petíciójára adott válaszomban megfogalmaztam, a szeptemberi testületi ülésig biztosítani tudja a kormány támogatását és az így szükséges 20 milliárd forint rendelkezésre fog állni. Ilyen garanciát eddig nem kaptam a képviselő úrtól.

3. Vörös István a választási eljárási törvényre hivatkozva kérte az általa választott változat támogatásáról szóló aláírásgyűjtési ív hitelesítését. A törvény népszavazás vagy népi kezdeményezés esetére írja elő a hitelesítést, amit a Helyi Választási Iroda vezetőjének kell megtennie. Mivel a jogszabályi előírásoknak a képviselő úr által benyújtott verzió nem felel meg, ezért azt a Helyi Választási Iroda vezetője elutasította. Ezután Vörös István bírósághoz fordult, majd beadványát később mégis visszavonta. Az aláírásgyűjtés feltétele csupán az, hogy meg kell kérni az adatvédelmi biztostól az adatkezelési jogosultságot. Így Vörös István akadálytalanul gyűjthet aláírást.

4. Továbbá, mint fentebb említettem, lehetőség számára, hogy a Fidesz képviselőjeként a plusz költségekre kormánytámogatást szerezzen. Ezt azért is lényeges újra hangsúlyozni, mert a cikkben a helyi Fidesz antidemokratikusnak minősíti a Lokálpatrióta Klub tevékenységét. Teszi ezt annak ellenére is, hogy a lokálpatrióta képviselők többségével működő önkormányzat két lakossági fórumot tartott az Elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése Gödöllőn című tanulmányról és bárkinek lehetősége volt írásban is kifejeznie véleményét. Egy négy fejlesztési változatot bemutató tanulmányt pedig mégsem lehet antidemokratikusnak nevezni.
A majdani döntést objektív kritériumok alapján kell meghozni, annak érdekében, hogy valóban enyhüljenek vagy megoldódjanak a város közlekedési problémái. Sajnálatos, hogy a helyi Fidesz önkormányzati képviselői nem érzik át ezt a felelősséget, és éppen ők kreálnak kicsinyes politikai ügyet e fontos helyi társadalmi kérdésből. A demokrácia éppen azt jelenti, hogy az együttműködés keretében konszenzussal és kompromisszumokkal keressünk megvalósítható megoldást a közlekedés fejlesztésére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online