Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Július utolsó hétfőjén tetőzhet a kánikula Gödöllőn

2013-07-23 16:42:55

Július 26-án, pénteken nulla órától harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos a következő napokban várható meleg idő miatt - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t. A riasztás elrendelése azért szükséges, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét, és a napi középhőmérséklet többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt, az előttünk álló hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül valószínű. Az intézkedés előreláthatólag hétfő (július 29.) éjfélig tart.


Az időkép.hu prognózisa szerint Gödöllőn július 29-én, hétfőn tetőzik a hőség. Ekkor a napi csúcshőmérséklet elérheti a 38 Celsius-fokot. Komoly lehűlés ezt követően sem várható, marad a nyárias meleg, kevés csapadékeséllyel.

A szakemberek azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjon a tűző napon, illetve vegye igénybe a hűtött helyiségeket. Ezen kívül fontos a bőr védelme a leégéstől, ami megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online