Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rézgombos-matematika: egyenleget vontak, pluszban a város

2013-07-15 10:26:50

A szavazati arányból olyan következtetés vonható le, hogy csupán a lokálpatrióta klubos gödöllői városatyák értettek egyet azzal az elszámolással, ami a helyi önkormányzat és az ELSZER INVEST Kft. között ment végbe a Rézgombos Szolgáltatóház és mélygarázs építéséhez szükséges közterület-használat díjának elengedésére vonatkozóan. Egy nem voks és két tartózkodás mellett, a képviselőtestület tizenegy tagja mondott igent a javaslatra.

A tavaly április 10-e és ez év április 30-a közötti időszakot illetően a rendőrségi nyomozással terhelt mélygarázs-beruházást (is) megvalósító ELSZER INVEST Kft-nek valamivel több mint bruttó 5,8 millió forintos közterület-használati díjat kellett volna befizetnie a gödöllői közkasszába a belvárosi építkezéssel összefüggésben. Ez azonban nem történt meg, mivel a Rézgombos Szolgáltatóház építtetője más módon tudta le ez irányú kötelezettségét.

Többek között azzal, hogy a gazdasági társaság illetékesei 500 ezer forint összegű, növénytelepítést szolgáló közcélú felajánlással járultak hozzá a Mária-oszlop környezetének, azaz, a Mária-kert rendbetételéhez. Ezen felül, május elején 6 millió forintos, munkadíjra vonatkozó megbízást adtak az Attraktív Kert Kft-nek a szolgáltatóház környezetében, közterületeken végzendő építészeti- és kertépítészeti munkák (járda, térkő, taxis droszt) elvégzésére, és a jövőre nézve (október 31-ig) mintegy 3 millió forintos kiadással járó kötelezettséget (aszfaltozás, közlekedési tanulmány elkészítése) vállaltak magukra.


Ha csak a cég által június végéig elvégeztetett munkálatok értékét vesszük alapul – a polgármester által aláírt előterjesztésben foglaltak szerint – az ELSZER INVEST Kft. csaknem bruttó 1,1 millió forinttal többet adott a városnak, mint amennyit fizetnie kellett volna a közterület használatáért. Ráadásul, ez, az akár jótékonykodásnak is nevezhető különbség úgy jött ki, hogy a társaság megváltoztatta korábbi elképzelését, és nem alakította ki a korábban közel 5,7 millió forintos kiadással járó beruházásnak taksált guruló drosztos taxiállomást, hanem – amint az a képen is látható – ennek töredékéért (422.656 forint) az eredetit állíttatta helyre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online