Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dán tornagyőzelem Gödöllőn

2013-07-14 18:49:05

Július 12-14. között Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában felkészülési tornán vett részt az augusztus első napján Dániában kezdődő U19-es Európa-bajnokságra hangoló magyar női junior kézilabda-válogatott. A hétvégi megmérettetésen Hajdu János csapata a lengyel, a dán és a román korosztályos csapattal rivalizált.

Nemzeti csapatunk játékoskeretében öt váci, három-három ferencvárosi és veszprémi, két győri, valamint egy-egy békéscsabai, érdi és siófoki fiatal kapott lehetőséget. Az első napon a mieink 17-16 (8-6) arányban nyertek a kontinensviadaltól távolmaradó Lengyelország ellen, majd 27-27-es döntetlent játszottak Dániával, úgy, hogy a félidőben az északiak 16-12-re vezettek. Vasárnap, a késő délelőtti órákban a román csapat következett, amely ellen 29-27 (14-18) arányban diadalmaskodtak a magyar lányok.

Hajdu János együttese rosszabb gólkülönbségének (73-70) köszönhetően a 2. helyen zárta a felkészülési tornát az ugyancsak 5 pontos Dánia (101-72) mögött. A harmadik helyen Románia, a negyediken Lengyelország végzett. Az U19-es Európa-bajnokság csoportmérkőzésein Spanyolország (augusztus 1.), Szlovénia (augusztus 2.) és Svédország (augusztus 4.) legjobbjai lesznek az ellenfelek. A csoportból az első két helyezett jut a legjobb 8 közé.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online