Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dárdával szúrta le a kutyát

2013-07-05 09:27:55

Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán O. János 26 éves bagi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított július 3-án Bag utcáit járta két társával, amikor az egyik ház kerítéséhez odafutott egy kutya és ugatni kezdett. O. János az általa készített és nála lévő dárdával ledöfte a kutyát. Az eb ennek következtében a helyszínen elvérzett és elpusztult. A rendőrök a bűncselekmény elkövetését követően rövid időn belül azonosították és elfogták a 26 éves férfit, akit előállítottak a Gödöllői Rendőrkapitányságra. Az eljárás során folytatott adatgyűjtés, valamint a gyanúsított kihallgatása során kiderült, hogy a férfi további, vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható.

A nyomozás adatai szerint O. János június 20-án éjjel egy bagi ház udvarán található kerti medencét tulajdonított el, június 29-én, az éjszakai órákban szintén Bagon tört be egy hétvégi házba. Az elkövető lábnyomát a rendőrök több bűncselekmény helyszínén is rögzítették. A férfi kihallgatása közben a nyomozónak feltűnt az elkövető lábbelije, valamint annak talplenyomata, ami hasonlóságot mutatott a helyszíni szemlék során rögzített lábbeli lenyomatával.

O. János elkövetési módszerére jellemző, hogy a bűncselekmény végrehajtása előtt „terepszemlét” tart, ennek során a végrehajtást megnehezítő körülmények megszüntetéséről gondoskodik. Ezért szúrta hátba a kutyát  július 3-án. Az ügyben a további adatgyűjtést és az eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya O. János őrizetbe vétele mellett folytatja le.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online