Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kínos baki keltett zavart a SZIE-GTK diplomaosztóján

2013-06-27 18:32:21

Június 15-én, annak rendje és módja szerint, ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán (GTK) végzett hallgatók. A felsőoktatási intézmény gödöllői aulájában lezajlott ceremóniát azonban kínos baki zavarta meg, értesült hírportálunk.
Történt, hogy az oklevelek kiosztásárakor a felolvasásra felkért külsős tévesen sorolta fel a neveket, és egy diák neve kimaradt listából. A több mint négyszáz friss diplomás sorban vitte a helyére a végzettségét igazoló dokumentumot, ám, ahogy azt jobban szemügyre vette, kiderült, hallgatótársa diplomáját tartja a kezében. A K-betűtől kezdve gyakorlatilag mindenki rossz, más nevét tartalmazó oklevelet kapott. A kimaradt diák pedig semmilyet.

Úgy tudjuk, hogy a tévedést az oklevélosztó végén nem korrigálták, és a károsult fiatalembertől akkor elnézést sem kértek. Megkerestük dr. Villányi Lászlót, a kar dékánját, hogy terveznek-e valamilyen elégtétel-nyújtást a sajnálatos tévedés miatt megalázó helyzetbe került hallgató számára.
A posztjáról a hónap végén távozó kari vezető megbízásából kolléganője június 27-én azt válaszolta, hogy a hallgatók részére legjobb tudásuk szerint elégtételt adtak, a fel nem olvasott hallgatónak dékán úr hivatalos keretek között külön átadta a diplomát. Erről az aktusról a GTK honlapján az alábbi helyreigazítás jelent meg: ezúton köszöni a Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kar diplomaosztó ünnepségének szervezőbizottsága azoknak a hallgatónak a megértését, akiknek a 2013. június 15-én megrendezésre került Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén sajnálatos félreértés miatt összekeveredett a diplomája. A listából kimaradt hallgatótól név szerint is elnézést kértek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online