Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Büntetésre számíthat a gödöllői képviselőnő

2013-06-26 10:20:34

A Jobbikos képviselők nagy vihart kavart pulpitusfoglalása mellett három, az LMP színeiben politizáló független képviselő is részt vett a földtörvény június 21-i zárószavazásának megzavarásában. Kövér László, az Országgyűlés elnöke nem hagyta annyiban a dolgot, és javaslatot tett a – szerinte – rendsértően demonstrálók tiszteletdíjának maximális csökkentésére.

A házelnök Lengyel Szilvia, Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett tiszteletdíja egyharmadának megvonását kezdeményezte, mondván: egy molinó kifeszítésével és megafon használatával megsértették az Országgyűlés rendjét a földtörvény zárószavazásakor.

A Gödöllőn élő Lengyel Szilvia – aki tavaly október óta tagja a parlamentnek – megafonon keresztül szólította fel a törvényhozás tagjait, hogy ne szavazzák meg a földtörvényt, miközben két „frakciótársa” Szél Bernadett (balra) és Osztolykán Ágnes az MTI felvételén látható, „Földrablás helyett földosztást! feliratú molinót tartott a magasba az ülésterem közepén.
Érdeklődésünkre Lengyel Szilvia elmondta, azért folyamodtak ehhez a megoldáshoz, mert a kormánypárti kétharmad túlsúlyával szemben az ellenzék már csak ilyen alternatív eszközök alkalmazásával tudja felemelni szavát.


Kövér László június 25-én keltezett indítványában a tiszteltdíj maximális csökkentésére tett javaslatot, mivel a képviselők a plenáris ülésen kialakult rendkívüli helyzetben tanúsított magatartásukkal súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét. Kövér indítványáról a napokban szavaznak, és ha elfogadják (amire jó esély mutatkozik), Lengyel Szilvia bruttó 131.410 forinttal kevesebb tiszteletdíjat kap.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online