Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hét éven belül megépülhet Gödöllő déli elkerülő útja

2013-06-03 14:38:54

Az útépítési beruházások hosszú távú meghatározása és a kapcsolódó gazdasági folyamatok tervezhetősége érdekében a kormány két évvel ezelőtt elfogadta a magyarországi gyorsforgalmi- és a főúthálózat fejlesztési programjáról és nagytávú tervéről szóló határozatot. A szakemberek már dolgoznak az Országos Területrendezési Terv aktualizálásán.

A gyorsforgalmi- és a főúthálózat hosszú távú fejlesztési programja több, új, Pest megyei nyomvonalú építést és kapacitásbővítést eredményező fejlesztést is tartalmaz, amiket a beruházás előkészítésének az előrehaladása és a finanszírozási feltételek függvényében kell végrehajtani.


A második, munkaütemezését tekintve 2017 és 2020 között megvalósítani tervezett programciklusban Gödöllőt érintő útépítések is szerepelnek. Az egyik a várost déli irányban elkerülő, kétszer egysávos, 10,7 kilométer hosszúságú, az Isaszegi és a Köztársasági utat is keresztező főút, ami a településünk nyugati határában található körforgalomból indul ki, és Máriabesnyőn csatlakozik a 3-as főúthoz. A másik az M2-es és az M 3-as autópálya közötti gyorsabb összeköttetést biztosító, kétszer kétsávos, 20,1 kilométer hosszúságú főút. Az elképzelt fejlesztések nyomvonala a csatolt kép jobb oldalán, zöld színnel jelölve látható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online