Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nívódíjat kapott a Szent István Egyetem

2013-05-24 10:34:20

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott a gödöllői Szent István Egyetem. Az Erasmus-program minőségi lebonyolításáért járó rangos elismerést a Tempus Közalapítvány május 23-ai rendezvényén vehette át Tarr Zsuzsanna külkapcsolati irodavezető - adta hírül az edupress.hu.

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében megvalósított, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek kaphatnak. Idén 11 intézménynek ítélték oda a nívódíjat. Magyarországon 52 felsőoktatási intézmény vesz részt az Erasmus programban. Közülük idén a gödöllői központú Szent István Egyetem nyerte el a nívódíjat.

Az intézmény segíti a hallgatókat, hogy fogadóintézményt találjanak, valamint az utazás megszervezésében, illetve szakmai kérdésekben és a nyelvi felkészítésben is támogatást nyújt. Oktatási tevékenységükre és az Erasmus program lebonyolítására nézve egyaránt minőségi fokmérő, hogy a Szent István Egyetemen a bejövő hallgatók száma néhány éve folyamatosan magasabb, mint a kiutazóké. A különböző karok között nagy eltérés mutatkozik a mobilitáshoz való viszonyban, ezért tájékoztatással, anyagi és humán-erőforrással segítenek abban, hogy a karok ne leszakadjanak, hanem felzárkózhassanak az egyetem és Európa fő sodrásához.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online