Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszatért a Nagy Magyar Körről Almási Attila

2013-05-20 11:19:37

Két nappal a tervezettnél korábban, május 19-én, a kora esti órákban hazatért a Nagy Magyar Körről Almási Attila. A gödöllői amatőr bringás az utolsó négy nap alatt 639 kilométert tekert le Szlovéniában, Ausztriában és Szlovákiában. Utolsó szálláshelye Verebélyben volt, 8 eurót fizetett érte, és onnan kelt útra, hogy Gödöllő felé vegye az irányt.

Érkezésére a család tagjai, barátok és ismerősök gyűltek össze a főtéren, az Erzsébet királyné Szállodával szemközti részen.
- Szevasztok – mondta, miután leszállt a nyeregből és fogadta a köszöntő öleléseket. Saját bevallása szerint Attila 6 kilót fogyott a nem mindennapi túra folyamán. Nélkülöznie sehol sem kellett, ahol segítséget kért, az esetenkénti nyelvi nehézségek ellenére is, mindenhol készségesek voltak vele. Mi több, számtalan esetben bocsátották útra süteménnyel vagy egyéb étkekkel. Negatívumként egy ukrán és egy szerb határőr viselkedését említette, akik a magyar útlevél láttán tanúsítottak együttműködésre nem igazán utaló magatartást. Meg azt, hogy fékproblémái voltak, valamint saját pumpáját sem tudta használni.

Számokban kifejezve, a Nagy Magyar Kör teljes hossza 2.870 kilométer lett. Mindez azt jelenti, hogy a napi átlag elérte a 151 kilométert. Amatőr mércével mérve, ez kiugró teljesítménynek számít. Főleg úgy, hogy a terepviszonyok helyenként komoly próbatételt követeltek meg. Akár egy 8 százalékos emelkedő 20 kilométer hosszon, akár egy 20 százalékos kaptató néhány száz méteren. Nem beszélve az üleprázó utakról és az eltévedések miatt feleslegesen megtett szakaszokról. A 19 napos túráról Attila videofelvételeket is készített, aminek feldolgozása rövidesen megkezdődik, és alapjául szolgálhat majd egy élménybeszámolónak.

Kapcsolódó cikk


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online